eur:
395.72
usd:
371.94
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Ilyen térdprotézist kérjen, ha sportol és később is szeretne

Ilyen térdprotézist kérjen, ha sportol és később is szeretne

Egy új térdsebészeti eljárást mutat be az Uzsoki Kórház. A ragasztóanyag nélküli térdprotézisek jó csontállományú betegeknél rövidebb műtétidővel és kevesebb szövődménnyel is jár - mondta az InfoRádiónak a Semmelweis Egyetem traumatológiai tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára.

Hangody László elmondta, térdprotézis akkor szükséges, amikor a térdízület már nagyon károsodott.

„Teljesen elpusztultak a porcfelszínek, az ízületi belhártyán és a tokon is olyan elváltozások láthatók, amelyek már regeneratív, biológiai eljárásokkal nem gyógyíthatóak.

Olyan betegeknél is előrehaladott lehet az ízületi károsodás, akik fiatalok, aktívak és továbbra is sportolni akarnak, az ő esetükben különösen kedvező, ha - ahogy a csípőnél is - ragasztó nélkül ültethető be a protézis – hangsúlyozta a Semmelweis Egyetem traumatológiai tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára.

„Ennek az az előnye, hogy a protézis esetleges elhasználódása esetén, ami 10-15-20 év is lehet, a csere egyszerűbb. Már a beavatkozás is hozhat előnyöket:

rövidebb a műtét, kevesebb fertőzéses szövődménnyel, hegesedéssel jár.”

Az Uzsoki Kórház osztályvezető főorvosa jelezte, 134 ilyen, ragasztó nélküli térdprotézises műtét értékelése már megtörtént. Ez a térdprotézis azoknak a betegeknek való, akiknek a csontállománya jó minőségű – tette hozzá Hangody László.

„Ahol a csontbenövés segítségével a protézis biztonságosan rögzíthető.

Minél jobb a csontállomány, annál biztonságosabb a csontbenövés.”

Ez a fiatalabb korosztály és azok a középkorú, illetve idősebb betegek azon része, akik rendszeres fizikai aktivitáshoz szoktak – tette hozzá a traumatológus főorvos.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×