eur:
393.5
usd:
367.87
bux:
66256.13
2024. április 24. szerda György

A családok jólétét szolgálja a jövő évi büdzsé, mondta Novák Katalin - a nap hírei

Úgynevezett kis népszámlálást tart októberben és novemberben a Központi Statisztikai Hivatal. Az orvostechnikai beszállítók adatai szerint áprilisban 50 milliárd forint volt a kórházak adóssága.

A családok jólétét szolgálja a jövő évi büdzsé, amely az adócsökkentés, a családok támogatásának és az otthonteremtésnek a költségvetése – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, miután stratégiai megállapodást írt alá Kardosné Gyurkó Katalinnal, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökével.

Úgynevezett kis népszámlálást tart októberben és novemberben a Központi Statisztikai Hivatal. A szervezet elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy a felmérés a lakosság 10 százalékát érint majd. Vukovich Gabriella szerint a népszámlálásban vizsgálja hatóság a társadalom rétegződését, a fogyatékkal élők helyzetét, a foglalkozások presztízsét.

Az orvostechnikai beszállítók adatai szerint áprilisban 50 milliárd forint volt a kórházak adóssága. Holchacker Péter, a szervezet igazgatója az InfoRádióban úgy fogalmazott: a kórházak adósságállománya az év végére elérheti a 60-70 milliárdot. A dologi kiadásokra nem minden esetben van fedezet, jelentős része a bérjellegű kiadásokra megy el.

Emelkedhet a brókerkárosultaknak járó kifizetés összege a kárrendezési törvény módosításával. A Kárrendezési Alap előzetes becslése szerint mintegy 1,4 milliárd forinttal többet kaphat a több mint 6 ezer érintett. A törvénymódosítás értelmében az alap újraszámolja a kárrendezési ellenértéket, és értesíti az érintetteket a módosult összegről, illetve annak kifizetéséről.

Ellenállónak tartja a magyar forint- és állampapírpiacot az esetleges Brexit okozta piaci zavarokkal szemben az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója. Barcza György a Reuters brit hírügynökségnek beszélt arról is, hogy az ÁKK az idén mintegy 300 milliárd forintos pénzügyi alapot hozott létre, és az esetleges piaci kockázatoktól függően dönt annak felhasználásáról.

A kormány 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a Mondi csomagolóipari cég összesen 13 milliárdos békéscsabai beruházásához, amellyel a brit tulajdonú vállalat 220 új munkahelyet hoz létre. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a magyar-brit gazdasági együttműködésben is előrelépést jelent a megállapodás, a brit vállalatok az ötödik legjelentősebb befektetők Magyarországon.

Ma volt az utolsó tanítási nap az iskolák többségében. Holnaptól két és fél hónapig nyári szünet lesz az 1,2 millió általános és középiskolás számára. Az új tanév szeptember elsején kezdődik.

Pénteken adja át hivatalosan a Széll Kálmán teret és a budai fonódó villamoshálózatot Tarlós István főpolgármester. Buda legforgalmasabb csomópontja, a Széll Kálmán tér rekonstrukciója május 10-én fejeződött be.

Korszerűsítési munkák miatt csütörtökön ideiglenes menetrend lép életbe a Bartók Béla úti és a Fehérvári úti villamosok közlekedésében. A változás augusztus végéig lesz érvényben. A Szabadság hidat erre az időszakra teljesen lezárja a BKK.

Szinten tartja Magyarország jövőre a mintegy százfős afganisztáni műveleti hozzájárulását. A NATO védelmi miniszterei a brüsszeli tanácskozáson támogatták az észak-atlanti szövetség afganisztáni missziójának meghosszabbítását 2020-ig. A tervről a júliusi varsói NATO csúcson születik döntés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×