eur:
393.87
usd:
368.3
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Tóbiás József és Gyurcsány Ferenc nem egy asztalnál eszik húslevest

Tóbiás József és Gyurcsány Ferenc nem egy asztalnál eszik húslevest

Társadalmi koalíciót akar építeni a választókörzetekben a Magyar Szocialista Párt elnöke. Tóbiás József az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: nem ül le Gyurcsány Ferenccel egy asztalhoz húslevest enni.

Tudatosan nem válaszol az MSZP elnöke Gyurcsány Ferenc pártját érintő kritikáira. Tóbiás József az InfoRádió Aréna című műsorában a Demokratikus Koalíció vezetőjének minapi nyilatkozatára reagált, amiben a volt miniszterelnök azt mondta, kétszer árulták el őt a szocialista pártban.

Felénk, akit leárulóznak, azzal nem szoktak egy asztalhoz ülni.”

Az ellenzéki politikus ettől függetlenül helyi szinten együttműködne a DK-val.

Kell olyan szereplő, esélyes jelölt, akinek a hitelessége, a szakmaisága nemcsak a pártpolitikai családban, hanem a helyi társadalomban is elfogadott. Örülnék, sőt azon dolgozom, hogy minél több ilyen szocialista jelölt legyen.”

A Magyar Szocialista Párt feladata a helyben változást akarók megnyerése – fogalmazott Tóbiás József.

Én ma azért küzdök, hogy ez az irány dőljön el június 25-én. Ha van a társadalmi koalíció létrehozásának szándéka, elköteleződése a kongresszuson, akkor nekem az a feladatom, hogy a módszereit megtaláljuk, ami lehet, hogy sokszínű, sokféle lesz. Nem állítom, hogy homogén, egy rendszer lesz a 106 választókörzet, ahogy Veszprém, Újpest, Salgótarján vagy Tapolca.”

Az MSZP elnöke arról is beszélt, hogy népszavazási kezdeményezéseikhez június 28-áig gyűjtik az aláírásokat. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, pártja nem támogatja az Európai Bizottság betelepítési kvótáról szóló javaslatát, amelyet ha elfogad a magyar Országgyűlés, akkor értelmetlenné válik a kormány által kezdeményezett referendum.

Az MSZP elnöke szerint nem lehet azt mondani, hogy a júniusi tisztújítás előtt csak a vele szemben állók kerülnek a megyei pártszervezetek élére. Tóbiás József az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a kritikák leginkább egyes programpontok hangsúlyosabb képviseletére vonatkoznak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×