INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Rászakadhat a hó középiskolai felvételizőkre

Infostart / InfoRádió
Szombaton kezdődik a középiskolai felvételi - mondta az InfoRádióban az Eduline munkatársa. Nagy Barnabás hozzátette, aki nem tud elmenni, igazolással a januári 21-én pótvizsgázhat.

A középiskolai felvételi a központi írásbelivel kezdődik szombaton. Akik valamilyen rendkívüli ok miatt ezen nem tudnak részt venni, pótvizsgára mehetnek - mondta Nagy Barnabás, az Eduline munkatársa.

"Hóhelyzet miatt, ha valaki olyan településen lakik és ezt lakcímkártyával igazolja, ahonnan nem tud bejutni abba az intézménybe, ahol a vizsga van - az egy egyértelmű helyzet. Betegség esetén orvosi igazolásra van szükség."

Január 21-én van a pótvizsga időpontja, addig mindenképpen jelezni kell a részvételi szándékot a diákoknak.

"A pótló írásbeli vizsgákat azok az intézmények szervezik, ahova a központi írásbeli vizsgára jelentkeztek. Erre január 21-én van lehetőség, tehát a szombati vizsga utáni csütörtökön 14 órától írhatják meg."

Február 4-e után kell eldönteniük a középiskolába felvételizőknek, melyik oktatási intézménybe jelentkeznek - mondta Pálfi Krisztina az Eduline munkatársa.

"Februárig kell kiválasztani azokat a középiskolákat, ahova a diákok jelentkezni szeretnének, ezután jönnek a szóbeli és alkalmassági vizsgák, ezek február 16. és március 4. között lesznek. Akik nyolcadik után szeretnének jelentkezni a középiskolába, azoknak az általános iskolájukban kell beadni a felvételit, akik azonban hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba jelentkeznének, egyénileg kell elküldeniük az oktatási hivatalhoz."

Március 16-án lehet módosítani a sorrenden, de új iskolát már nem lehet megjelölni a jelentkezési lapon. A középiskolák április 26-án küldik ki a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.

Hanganyag: Gödöllei Anna


A címlapról ajánljuk