eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Megosztja a magyarokat Angela Merkel személye

Angela Merkel német kancellár és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének személye megosztó Magyarországon. A Nézőpont Intézet felmérése szerint azonban a Vlagyimir Putyinról és Barack Obamáról alkotott kép pozitív - mondta az InfoRádiónak Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet kutatója.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy a külföldi politikusok közül kinek milyen a megítélése a magyarok körében. A felmérésben Európa két domináns személyisége, Jean-Claude Juncker és Angela Merkel, valamint Barack Obama és Vlagyimir Putyin szerepelt - ismertette Nagy Dániel kutató.

Angela Merkel személye megosztja a magyarokat - derül ki a felmérés eredményeiből. A német kancellár megítélése kettős Magyarországon: a magyarok 39 százaléka inkább szimpatizál Angela Merkellel, 42 százalékuk pedig inkább rossz véleményt alkot róla - ismertette a Nézőpont Intézet kutatója.

A német kancellár mellett az Európai Bizottságot vezető Jean-Claude Juncker személye is megosztó, ugyanakkor a Vlagyimir Putyinról és a Barack Obamáról alkotott kép pozitív - közölte Nagy Dániel.

Az adatokból azt mindenképpen le lehet szűrni, hogy a bevándorlásüggyel terhelt 2015-ös év után mindez arra is rámutat, hogy a magyar kormány bevándorláspolitikája mögött fonódott egy nemzeti egység. Az európai politikai elit két meghatározó személye ugyanakkor megosztja a magyarokat - fogalmazott.

A válaszokban nincs kiemelkedő különbség a válaszadók életkori megoszlásában, vagyis azt mondhatjuk, hogy életkori szempontból általános a társadalomban a megkérdezett politikusok kedveltsége illetve nem kedveltsége. Inkább a politikai aktivitás az, ami ezt befolyásolhatja - véli a Nézőpont Intézet kutatója.

A Nézőpont Intézet legfrissebb reprezentatív közvélemény-kutatását 2016. január 4-e és 7-e között végezték a 18 évesnél idősebb magyar lakosság körében.

Hanganyag: Gödöllei Anna

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×