eur:
393.61
usd:
364.78
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Folyamatosan érkeznek a határsértők Röszkére

Vasárnap délután és este folyamatosan érkeztek a határsértők Röszkére a Horgos-Szeged vasútvonal mentén - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A rendőrök a határnál a Dugonyi útra irányítják az embereket. Az itt működő gyűjtőponton vasárnap késő este több száz határsértő várt arra, hogy buszokkal az előző éjszaka megnyitott idegenrendészeti előállítóhelyre szállítsák. A várakozók az egyre hidegebb idő miatt több helyütt tüzet gyújtottak. A határsértők alapvetően nyugodtan várakoztak, akkor alakult ki csak feszültség, amikor buszok érkeztek, amelyekre minél előbb fel akartak szállni. Akadtak olyanok, akik nehezményezték, hogy a rendőrök a járművekre az egy-egy nemzethez tartozókat - az összetűzések elkerülése miatt - külön ültetik fel.

A gyűjtőpontnál az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának munkatársai, magyar és külföldi civilek és segélyszervezetek egész nap élelmet és innivalót, a kisgyerekes családoknak pedig bébiételt is osztottak.

Az új idegenrendészeti előállítóhelyen elkezdődik a határsértők regisztrációja: valamennyien egyedi karszalagot kapnak, rögzítik az adataikat, majd továbbszállítják őket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal állomásaira, ahol ujjlenyomatot vesznek tőlük, és elindul a menekültügyi eljárás. A tábor előtt vasárnap este több száz migráns várakozott.

Kora estétől a röszkei hangár épületéhez is újra vittek migránsokat. A létesítményt a rendőrség korábban kiürítette és az épületet kitakarították, valamint fertőtlenítették.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×