INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Vizet, élelmiszert és pelenkát kapnak a menekültek

Infostart / InfoRádió
A Keletinél segíti a menekülteket a Magyar Református Szeretetszolgálat. A szervezet a pályaudvarnál kialakult helyzet miatt döntött így.

"A Magyar Református Szeretetszolgálat jelenleg több módon is próbálja segíteni az itt élő menekülteket" - mondta Szabó Dominika, a szolgálat kommunikációs vezetője az InfoRádiónak.

Egyrészt a debreceni menekülttáborban minden héten nőgyógyászati ellátást végeznek és alapvető élelmiszereket szállítanak, valamint hetente két alkalommal gyerekfoglalkoztató órákat tartanak, több száz gyereknek visznek ajándékot.

Ezenkívül a Keleti pályaudvarnál fennálló rettenetes körülmények között lévő embereknek visznek ásványvizet és az épp aktuálisan szükséges holmikat. Leginkább higiéniás felszereléseket, törlőkendőt, zsebkendőt, vécépapírt, bébiételt és pelenkát, hiszen rengeteg család és kisgyermekes anyuka van a helyszínen, akik hálásak egy törlőkendőért, amivel a három napja nem mosdott gyermeküket meg tudják tisztítani. A melegben nagyon sok ásványvíz is fogyott és előre csomagolt, könnyen felbontható élelmiszereket is osztanak.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a debreceni táborban már augusztus eleje óta jelen van, folyamatosan visznek takarót és más szükséges eszközöket. A Keleti pályaudvarhoz először szerdán mentek ki, miután szembesültek az elképesztő és beláthatatlan ideig tartó embertelen körülményekkel.

Jelenleg az általános szociális programokra félretett adományokból vásárolnak, de minden adománynak nagyon örülnek.

Hanganyag: Kálló Izabella

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk