eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Vizet, élelmiszert és pelenkát kapnak a menekültek

A Keletinél segíti a menekülteket a Magyar Református Szeretetszolgálat. A szervezet a pályaudvarnál kialakult helyzet miatt döntött így.

"A Magyar Református Szeretetszolgálat jelenleg több módon is próbálja segíteni az itt élő menekülteket" - mondta Szabó Dominika, a szolgálat kommunikációs vezetője az InfoRádiónak.

Egyrészt a debreceni menekülttáborban minden héten nőgyógyászati ellátást végeznek és alapvető élelmiszereket szállítanak, valamint hetente két alkalommal gyerekfoglalkoztató órákat tartanak, több száz gyereknek visznek ajándékot.

Ezenkívül a Keleti pályaudvarnál fennálló rettenetes körülmények között lévő embereknek visznek ásványvizet és az épp aktuálisan szükséges holmikat. Leginkább higiéniás felszereléseket, törlőkendőt, zsebkendőt, vécépapírt, bébiételt és pelenkát, hiszen rengeteg család és kisgyermekes anyuka van a helyszínen, akik hálásak egy törlőkendőért, amivel a három napja nem mosdott gyermeküket meg tudják tisztítani. A melegben nagyon sok ásványvíz is fogyott és előre csomagolt, könnyen felbontható élelmiszereket is osztanak.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a debreceni táborban már augusztus eleje óta jelen van, folyamatosan visznek takarót és más szükséges eszközöket. A Keleti pályaudvarhoz először szerdán mentek ki, miután szembesültek az elképesztő és beláthatatlan ideig tartó embertelen körülményekkel.

Jelenleg az általános szociális programokra félretett adományokból vásárolnak, de minden adománynak nagyon örülnek.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×