eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

ORFK: a rendőrség a szükséges mértékben van jelen a pályaudvarokon

A rendőrség a szükséges mértékben van jelen a pályaudvarokon és azok közvetlen környékén, az illetékességébe tartozóan fenntartja és biztosítja a közrendet, közbiztonságot - közölte honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

A magyar és angol nyelven egyaránt közzétett közlemény szerint a közrend és a közbiztonság fenntartása, az utasforgalom, a személyszállító vonatok közlekedésének biztosítása kiemelt rendőri feladat.

Azt írták: a Magyarországra nehezedő példátlan mértékű migrációs nyomás ellenére a rendőrség ennek a kötelezettségének maradéktalanul eleget tett és eleget tesz. A rendőrség intézkedéseinek, a változó helyzetre történő rugalmas reagálásának köszönhetően - Európa egyes országaival ellentétben - Magyarország vasúti közlekedésében jelentős fennakadást nem okozott az illegális bevándorlás.

A közleményben kiemelték: Magyarország egyetlen vasútállomásán, vasúti szerelvényén sem történt tragédia, személyi sérülés az illegális bevándorlók tömeges jelenlétére visszavezethetően. Magyarország egyetlen vasúti pályaudvarát sem dúlták fel illegális bevándorlók, nem keletkeztek jelentős károk. A rendőrség a jövőben is higgadtan, az összes körülményt figyelembe véve arányosan, törvényesen és szakszerűen reagál az illegális bevándorlásból következő rendőrségi feladatokra - írták.

A rendőrség a belföldi személyszállító szerelvényeket továbbra is kíséri és ellenőrzi, a szerelvényeken tartózkodó illegális bevándorlókkal szemben alkalmazza a schengeni határellenőrzési kódex előírásait, vizsgálja magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

Csütörtök reggel beengedték a migránsokat a budapesti Keleti pályaudvar csarnokába, visszavonták a rendőröket, akik eddig lezárva tartották a főbejáratot és az oldalbejáratokat is ellenőrizték - jelentette az MTI munkatársa a helyszínről. A bevándorlók zsúfolásig megtöltötte egy szerelvényt, a lépcsőkön is lógtak.

A vonat hosszas várakozás után indult el Sopron felé, de Bicskén megállt, ahol a rendőrök kisebb csoportokban buszokhoz próbálják kísérni a bevándorlókat, hogy a bicskei befogadóállomásra szállíthassák őket.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Együttműködik Japán és Brazília

Együttműködik Japán és Brazília

A japán miniszterelnök brazíliai látogatásán a két ország megállapodott pénteken abban, hogy együttműködve fokozzák erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben és az Amazonas-vidéki esőerdők védelmében, amihez Tokió anyagilag is hozzájárul. Kisida Fumio és Luiz Inácio Lula da Silva aláírt egy Zöld Partnerségi Kezdeményezés című, átfogó együttműködési megállapodást az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről és olyan környezetvédelmi célokról, mint például az erodálódott mezőgazdasági területek helyreállítása, az erdőirtás megakadályozása és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×