eur:
395.36
usd:
366.65
bux:
65365.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Beengedték a migránsokat a Keletibe

Beengedték a migránsokat a budapesti Keleti pályaudvar csarnokába csütörtök reggel - jelentette az MTI munkatársa a helyszínről.

Csütörtök reggel visszavonták a rendőröket, akik eddig lezárva tartották a főbejáratot és az oldalbejáratokat is ellenőrizték. A csarnokban elenyésző a rendőri jelenlét, ahhoz képest, hogy az elmúlt napokban több százan voltak a pályaudvaron.

A bevándorlók, akik Nyugat-Európába akarnak utazni, benyomultak a pályaudvar csarnokába.

A csarnokban a 8. vágányon áll egy GYSEV-szerelvény, amelynek elején egy olyan mozdony áll, amelyen a matricázás magyarul és németül az 1989-es határnyitásra emlékezik, és német zászló is látszik rajta. A migránsok erre a szerelvényre nyomultak fel, már teljesen megtöltötték azt és akinek már nem jutott helyben, azok fürtökben lógnak a kocsik lépcsőjén. A vonat melletti peront is teljesen megtöltik a migránsok. A vasúti kocsik oldalán Sopron-Győr iránytábla szerepel, de a vasúti tájékoztató rendszerben nincs jele annak, hogy a vonat milyen célállomás felé és mikor indul el.

Az MTI tudósítójának a migránsok azt mondták, azt hiszik, ez a szerelvény elviszi őket Nyugat-Európába.

A hangosbemondó folyamatosan tájékoztat, hogy a Nyugat-Európába induló nemzetközi járatokat törölték, a belföldiek azonban elindulnak. A belföldi vonatok a menetrend szerint közlekednek, a hangosbeszélő folyamatosan tájékoztatja az utazókat az induló és érkező szerelvényekről.

A rendőrök megnyitották az eddig a pályaudvart az aluljárótól elválasztó rácsot, így már az aluljáróból is be lehet jutni a pályaudvar épületébe.

A Mávinform korábban azt közölte az MTI-vel, hogy csütörtöktől Budapestről nem indulnak közvetlen vonatjáratok Nyugat-Európába. A közlemény szerint a vasúttársaság a vasúti közlekedés biztonsága érdekében döntött így, "további intézkedésig".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×