eur:
392.42
usd:
365.8
bux:
66776.92
2024. április 26. péntek Ervin

A Keletiből nem indul vonat Nyugat-Európába

Beengedték a rendőrök a korábban az épület előtt várakozó menekülteket a Keleti Pályaudvar csarnokába. A migránsok valósággal megrohamozták a Nyugat-Magyarországra induló szerelvényeket.

A MÁV leállította a Nyugat-Európába tartó vonatokat és ma reggel visszavonták a rendőröket a pályaudvar bejárata elől, akik eddig lezárva tartották a főbejáratot és az oldalbejáratokat is ellenőrizték.

A rendőrök sorfalat álltak a kilencedik vágány előtt, de minden menekült felszállhatott a Sopronba tartó Intercityre. Ettől függetlenül zsúfolásig megteltek a peronok és a tranzitzónák.

A metró kijáratánál, valamint a pályaudvar előtti részen is nagyon sokan feltorlódtak, miközben a nemzetközi hírügynökségek folyamatosan tudósítanak a kialakult helyzetről és rengetegen beszélnek a menekültekkel.

A nemzetközi stábok és néhány civil aktivista tájékoztatja a menekülteket a helyzetükről, illetve fénykijelzőkön, monitorokon is megjelenik angolul, hogy leállították az Európába vonatokat.

Az aluljáró környékét és az ott kialakított tranzitzónákat továbbra is elfoglalják a menekültek, és fent a vágányoknál is rengeteg migráns vár a következő Nyugat-Magyarország felé vonatra, mert Nyugat-Európába, tehát külföldre, nem indul innen szerelvény.

Közben két vonat indult el a Keleti Pályaudvarról nyugat-magyarroszági városokba. Az első, migránsokkal teli vonat megállt Bicskén, ahol a rendőrök kisebb csoportokban buszokhoz próbálta kísérni a bevándorlókat, hogy a bicskei befogadóállomásra szállíthassák őket. A rendőrség sorfala között a bevándorlók sorra szállnak vissza a Bicskén veszteglő vonatra - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói csütörtök kora délután.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×