eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Évadnyitó frakcióülést tart a Fidesz-KDNP

A bankok elszámoltatása lesz az egyik fő téma a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának ma kezdődő, háromnapos évadnyitó frakcióülésén, Tapolcán.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője korábban azt mondta, hogy az úgynevezett elszámolási törvényről és a hozzá kapcsolódó összes kérdésről a tapolcai tanácskozáson döntenek. Közölte, az elszámolási törvény úgy rendelkezik majd, hogy a devizahiteles perekben született ítéletek jogerőre emelkedése után a bankoknak a belátható legrövidebb időn belül el kell számolniuk az ügyfelek felé. Rogán Antal szerint még a forintosítás nélkül is a negyedével csökkenhetnek egy átlagos devizahiteles terhei az elszámolási törvény nyomán.

A kormánypártok frakcióülésén a tervek szerint téma lesz továbbá az idei rezsicsökkentés, köz- és felsőoktatási kérdések, valamint a következő hétéves ciklus európai uniós fejlesztési forrásainak felhasználása - tájékoztatott a Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI érdeklődésére.

Közölték: az őszi parlamenti szezon előtti tanácskozás - mint az a kihelyezett üléseken már hagyomány - szerda este Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök helyzetértékelésével kezdődik, majd csütörtökön veszik sorra a kitűzött napirendi pontokat, péntek délelőtt pedig Rogán Antal Fidesz- és Harrach Péter KDNP-frakcióvezető sajtótájékoztatón ismerteti a döntéseket.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×