eur:
394.19
usd:
370.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Január végére kész a nemzeti kutatás-fejlesztési stratégia

Január végére kap végleges formát a nemzeti kutatás-fejlesztési és innovációs stratégia, amelynek széles körű vitája tavaly októberben kezdődött - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára egy csütörtöki székesfehérvári fórumon.

Cséfalvay Zoltán közölte, hogy az eredetileg hetvenoldalas stratégiához mintegy 200 oldalnyi észrevétel érkezett. A javaslatok beépítése jelenleg is folyik, a végleges stratégia ezt követően kerülhet a kormány elé.

Az államtitkár a stratégiai célok közül a legfontosabbnak a GDP-arányos kutatás-fejlesztési és innovációs ráfordítások növelését nevezte: szeretnék elérni az 1,8 százalékos szintet, amelynek nagy részét, mintegy 1,3 százalékot a vállalkozások adnák. "A növelés azért szükséges, mert az innováció és a k+f területén a kritikus tömegeket meg kell teremtenünk ahhoz, hogy megvalósítható legyen a magasabb hozzáadott értéket előállítani képes termelés" - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×