INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Tarlós: Nem tudni, mekkora bevételei lesznek a BKV-nak

Infostart / InfoRádió
Nehéz megállapodást kötött a kormánnyal a Városháza a BKV megmentése érdekében - mondta a főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Tarlós István megerősítette, hogy új forrásokra is szükség van a BKV finanszírozásához, de a megegyezés a korábbiakhoz képest nyugodtabb körülményeket teremt a közlekedési vállalat számára.

Még azt sem mondhatom, hogy teljesen nyugodt vagyok, de minden korábbinál jobb helyzetben vagyunk, mint az elmúlt 20 évben, ugyanis van perspektívánk - tette hozzá a városvezető. A főpolgármester beszélt arról is, hogy a BKV finanszírozása többféleképpen megoldható, állami támogatással vagy bevételek révén.

Egyelőre nem tudni, mekkora bevételeink lesznek, a mérőszámok kidolgozása folyamatban van - mondta Tarlós István, aki kiemelte, hogy új forrásokra van szükség a BKV finanszírozásához. A főpolgármester részletesen beszélt a közműcégek adójáról és a dugódíjról is.

A kormány csak fokozatosan vonul ki a BKV támogatásából, de eközben lehetőséget teremt új bevételek megteremtésére - közölte a főpolgármester. Hozzátette: ha a közműcégek az építményeik és a vezetékeik után adót fizetnek, az komoly bevétel lehet, de a dugódíjból is újabb forrásokhoz lehet jutni.

Tarlós István hangsúlyozta, hogy az elmúlt években komoly kormányzati támogatásra volt szükség a közlekedési vállalat működtetése érdekében.


A címlapról ajánljuk