eur:
389.28
usd:
362.15
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Nincs a biztonságos ellátáshoz elég sebészet a fővárosban - lapszemle

Az országos sebészeti szakfelügyelő főorvos a Népszabadságnak azt mondta: a fővárosban kevesebb a sebészeti kapacitás, mint amennyire a biztonságos ellátáshoz szükség lenne. A Magyar Nemzet bérvadászat miatti feljelentésről számol be.

Százhúsz százalékon pörögnek a sebészeti ügyeletek, nemritkán kétharmaddal is több operációra szorulót visznek be a mentők, mint ahány beteget tisztességgel el lehet látni - mondta a Népszabadságnak Weltner János országos sebészeti szakfelügyelő főorvos. Hozzátette: a fővárosban biztosan kevesebb a sebészeti kapacitás, mint amennyire a biztonságos ellátáshoz szükség lenne.

Zárt térben nevelt, hormoninjekciókkal kezelt kapitális szarvasbikákra rendeztek bérvadászatot Magyarországon külföldieknek - közölte a Magyar Nemzettel a Vidékfejlesztési Minisztérium. Az ügyben, bűnszövetségben elkövetett állatkínzás és csalás alapos gyanúja miatt feljelentést tett a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal.

Az Index arról ír, hogy a Megaupload után a Hotfile-t is letakarítaná az internetről az amerikai filmipar, mert szerinte ott is rengeteg jogsértő tartalmat osztanak meg. A hollywoodi stúdiók évek óta próbálják bezáratni a portált, amely azzal védekezik, hogy kérés esetén eltávolítja a szerzői jogot sértő tartalmakat. A filmkészítők szerint azonban a vállalat aktívan támogatja a szerzői jogok sértését, a letöltött fájlok több mint 90 százaléka jogsértő.

A létéért küzd a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt., miután a tulajdonosok ismét elhalasztották az évek óta ígért 500 millió forintos tőkeemelést - számol be a Napi Gazdaság a társaság egyik vezető beosztású, de neve elhallgatását kérő munkatársára hivatkozva. A cég kritikus helyzetéhez a minden korábbinál súlyosabb forráshiány mellett hozzájárult a megrendelés-állomány csökkenése is.

A tegnap délelőtti aukciók sikere láttán délután még 14 milliárdnyi kötvényt adott el az Államadósság Kezelő Központ - írja a Portfolio.hu. Ezzel a délelőtti 49 milliárd forinttal együtt összesen 63,3 milliárd forintos volt az értékesítés.

A Pénzcentrum.hu egy rádi ingatlan példája nyomán arról közöl összeállítást, miként lehet egy vályog kockaházból a mai igényeknek megfelelő álomotthont kialakítani. A cikk szerint, bár a csaknem 25 millió forintos felújítási költség elsőre soknak tűnik, érdemes megnézni mire futotta ebből az összegből.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Már az EU legerősebb országa is lesújtana az új szuperhatalomra

Már az EU legerősebb országa is lesújtana az új szuperhatalomra

Tisztességes EU-Kína kapcsolatokra és egyenlő versenyfeltételekre van szükségünk - ismételte meg Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, aki szerint meg kell védeni az európai gazdaságokat, ha Kína nem biztosít tisztességes piacra jutást - Joachim Nagel, a Bundesbank elnöke. A Kínával fenntartott kereskedelmi kapcsolatok terén az EU keményebb álláspontja máris a kínai elektromos járművek támogatásának vizsgálatához vezetett, ami júliusra új vámokat eredményezhet – számolt be a Bloomberg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×