INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Nem tudja tartani a kormány tempóját az Országgyűlés

Infostart / InfoRádió
Nem tudja tartani az Országgyűlés a kormány által diktált törvényalkotási tempót -értesült az MTI. Ez korábban már az InfoRádió híradásaiból is nyilvánvalóvá vált. Az Országgyűlésről, a választási eljárásról és a Magyar Nemzeti Bankról szóló jogszabályok tavaszra csúsznak át.

"A tervek szerint haladunk" - november 25-én még ezt mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gál András Levente, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium azóta kormánybiztossá kinevezett államtitkára. Most viszont úgy értesült a távirati iroda, hogy hat sarkalatos törvényt idén már várhatóan nem fogad el a parlament.

Az őszi ülésszak december 23-ig tart, ezért az Országgyűlésről, a választási eljárásról és a Magyar Nemzeti Bankról szóló jogszabályok tavaszra csúsznak át. Ugyanakkor a kormány módosító indítványt adhat be az alaptörvény átmeneti rendelkezéseihez arról, hogy június végéig lehessen elfogadni a kétharmados többséget igénylő törvényeket - tudta meg az MTI.

A Magyarország pénzügyi stabilitásáról, valamint az állami vagyon és a családok védelméről szóló kétharmados jogszabályokat viszont valószínűleg még idén elfogadják, illetve jóváhagyhatják az országgyűlési képviselők választásáról és javadalmazásáról szóló sarkalatos törvényt is.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk