eur:
392.99
usd:
366.49
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Nem tudja tartani a kormány tempóját az Országgyűlés

Nem tudja tartani az Országgyűlés a kormány által diktált törvényalkotási tempót -értesült az MTI. Ez korábban már az InfoRádió híradásaiból is nyilvánvalóvá vált. Az Országgyűlésről, a választási eljárásról és a Magyar Nemzeti Bankról szóló jogszabályok tavaszra csúsznak át.

"A tervek szerint haladunk" - november 25-én még ezt mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gál András Levente, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium azóta kormánybiztossá kinevezett államtitkára. Most viszont úgy értesült a távirati iroda, hogy hat sarkalatos törvényt idén már várhatóan nem fogad el a parlament.

Az őszi ülésszak december 23-ig tart, ezért az Országgyűlésről, a választási eljárásról és a Magyar Nemzeti Bankról szóló jogszabályok tavaszra csúsznak át. Ugyanakkor a kormány módosító indítványt adhat be az alaptörvény átmeneti rendelkezéseihez arról, hogy június végéig lehessen elfogadni a kétharmados többséget igénylő törvényeket - tudta meg az MTI.

A Magyarország pénzügyi stabilitásáról, valamint az állami vagyon és a családok védelméről szóló kétharmados jogszabályokat viszont valószínűleg még idén elfogadják, illetve jóváhagyhatják az országgyűlési képviselők választásáról és javadalmazásáról szóló sarkalatos törvényt is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×