eur:
395.52
usd:
372.54
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Lázár: A kormány nem adta fel az államadósság elleni háborút

Lázár János szerint a kormány nem adta föl az államadósság elleni háborút. A Fidesz frakcióvezetője ezt annak kapcsán mondta, hogy egy tervezet szerint négy évvel elhalasztanák annak a szabálynak a hatályba lépését, amely szerint nem növelhető 50 százalék fölé a GDP-arányos államadósság,

A Fidesz-frakció holnap reggel alakítja ki álláspontját, a köznevelési törvény módosító indítványairól - mondta Lázár János frakcióvezető. Hozzátetette: az önkormányzati törvény további egyeztetéseit még ezen a héten kell lefolytatnia Kósa Lajosnak a párt alelnökének. A választási törvényhez benyújtott módosító indítványokról szintén jövő hétfőn dönt a frakció.

Lázár Jánost kedd délután fél háromra kérette magához a köztársasági elnök, hogy egyeztessen a Legfelsőbb Bíróság helyébe lépő Kúria, valamint az Országos Igazságszolgáltatási Tanács helyébe lépő Országos Bírói Hivatal vezetőinek jelöléséről.

A frakcióvezető reményét fejezte ki, hogy a köztársasági elnök mihamarabb javaslatot tesz, hogy 13-adikán már dönthessen is az Országgyűlés a kérdésről, így január 1-jén hivatalba léphessenek az intézményvezetők.
Az Azori-szigetekre utaztatott megyei közgyűlési elnökök kapcsán Lázár János úgy fogalmazott: meghallgatja az érintetteket, mivel érdekli, hogy a politikusok önkormányzati vagy állami pénzeket is felhasználtak-e az utazáshoz. Hangsúlyozta: a frakció szempontjából nem jogi, inkább etikai típusú ügynek gondolja a történteket.

Azt, hogy a múlt heti, többször is éjszakába nyúló ülés hatására ezen a héten már kötött időkerettel tárgyalhatják a képviselők a törvényjavaslatokat, a viták és ezek során elrendelt szünetek értelmetlenségével magyarázta a frakcióvezető.

Annak kapcsán, hogy egy tervezet négy évvel elhalasztaná annak a szabálynak a hatályba lépését, amely szerint nem növelhető 50 százalék fölé a GDP-arányos államadósság, a frakcióvezető úgy fogalmazott: ez nem jelenti, hogy a kormány feladta volna az államadósság elleni háborút. Hozzátette: továbbra is azt gondolja, hogy az adósságkorlátokhoz ragaszkodni kell.

Szerző: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×