eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Adósság miatt az év végéig rendkívüli szünetet rendeltek el az inkei iskolában és óvodában

Adósság miatt lekapcsolta a szolgáltató a gázt az inkei Gróf Bethlen István Általános Iskola és Napköziotthonos Óvodában. Erről két helyi televízió adott hírt hétfőn este.

A két médium beszámolója szerint a diákokat és az óvodásokat hétfőn hazaküldték, és december végéig rendkívüli szünetet rendeltek el az intézményekben.

A Kapos Televízió információja szerint hárommillió forinttal tartozik az önkormányzat a gázszolgáltatónak. A rendkívüli szünet több mint 30 óvodást és 120 általános iskolást érint.

Rózsa Sándor (független) polgármester a Kapos Televíziónak azt mondta: csak az önhikis, azaz az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került települések számára pénzügyi segítséget nyújtó pályázat elbírálása után tudják rendezni a számlát.

Molnár István, az E-Star Alternatív Nyrt.- befektetői kapcsolatok és pr vezetője a televízióknak nyilatkozva elmondta: többször egyeztettek a község polgármesteri hivatalával, ám mivel az adósság rendezésére rövid távon nem láttak esélyt, ezért a számla kiegyenlítéséig megszüntették a gázszolgáltatást.

A polgármester a Somogy Televíziónak nem nyilatkozott, az MTI egyelőre nem tudta elérni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×