eur:
386.13
usd:
354.94
bux:
69051.42
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Ennyi pénzből újítják fel a fővárosi játszótereket

Felújítja a budapesti játszótereket a Főkert, a főváros 60 millió forintot különíteni el a munkára. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége szerint országos szinten a településeknek nincs pénzük erre.

A vizsgálatok még tartanak, így nem lehet tudni, hogy a fővárosban hány olyan játszótér van, amely megfelel az Európai Uniós elvárásoknak - mondta a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője.

Szűcs Panni közölte: a Fővárosi Önkormányzat 60 millió forintot különített el a projektre, amely már elkezdődött. Ha szükséges, felújítják vagy kicserélik az eszközöket - tette hozzá.

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke eközben arról beszélt, hogy országos szinten lehangoló a helyzet, a településeknek ugyanis nincs anyagi forrásuk arra, hogy az uniós előírásoknak megfelelően felújítsák a játszótereket. Gémesi György hangsúlyozta, hogy Magyarország messze elmaradva az elvárásoktól.

Nincs pályázati forrás a már meglévő játszóterek felújítására, modernizálásra, emiatt sok játszótér nem felel meg az uniós előírásoknak. Olyan működési többletköltséggel jár ezeknek a parkoknak üzemeltetése és karbantartása, amelyre nincs pénz - hangsúlyozta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×