eur:
386.48
usd:
358.06
bux:
69103.01
2024. május 14. kedd Bonifác

MTVA: végéhez közeledik a leépítésről szóló előzetes értesítések átadása

Demonstrációba kezdenek jövő szerdán az összevont közmédiumok szakszervezetei.

Nagy Navarro Balázs, a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsának elnöke az MTI Hírcentrumának azt mondta, hogy a szerintük embertelen és arányait tekintve is kifogásolható elbocsátások újratárgyalását követelik. Mint mondta, az érdekképviseletek munkabeszüntetést is kilátásba helyeztek; az elégséges szolgáltatások mértékéről jelenleg is zajlanak a tárgyalások.

Közben a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap szóvivője közölte, hogy szinte teljes egészében lezárták a csoportos létszámleépítésről szóló előzetes értesítések átadását. Cserháti Ágnes elmondta, hogy az alap 3063 munkavállalójából mintegy 2100 találkozott munkahelyi vezetőjével. Háromnegyed részük szerződésmódosítást, míg negyedük az elbocsátásáról szóló előzetes értesítést vett át.

Címlapról ajánljuk

Kaiser Ferenc: hosszú háborút jelez az orosz védelmi miniszter lecserélése

Andrej Belouszov eddigi volt első miniszterelnök-helyettest javasolta az orosz védelmi tárca élére Vlagyimir Putyin elnök. Az InfoRádiónak nyilatkozó biztonság- és védelempolitikai szakértő szerint elfogyott a levegő Szergej Sojgu körül, az új miniszter személye pedig azt jelzi, hogy Oroszország hosszú háborúra készül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×