eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Ven Csia-pao: Magyarország Kína egyik legfontosabb partnere a régióban

Kína kész arra, hogy a magyar féllel együttműködve áttörést érjen el a két ország közötti kapcsolatokban - mondta Ven Csia-pao kínai miniszterelnök, miután kétnapos hivatalos látogatásra érkezett Budapestre.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és Varga Mihály, a miniszterelnökség államtitkára fogadta a Liszt Ferenc repülőtéren Ven Csia-pao kínai miniszterelnököt.

A kínai kormányfő a Miniszterelnökség tájékoztatása szerint arról beszélt, hogy a kínai és a magyar népet hagyományos, mély barátság köti össze, Magyarország az első országok közé tartozott, amely felvette a diplomáciai kapcsolatot a Kínai Népköztársasággal.

Ven Csia-pao kiemelte, hogy az Európai Unió soros elnökségét betöltő Magyarország hozzájárult a kínai-magyar kapcsolatok fejlesztéséhez. Hangsúlyozta: Kína kész arra, hogy a magyar féllel együttműködve áttörést érjen el a két ország közötti kapcsolatokban.

A kínai kormányfő kétnapos itt tartózkodása során több üzleti megállapodás aláírása is várható.

Ven Csia Pao ma délután részt vesz egy magyar-kínai kulturális rendezvényen. Holnap megbeszélést folytat Orbán Viktor miniszterelnökkel, és felszólal a Magyar Tudományos Akadémián egy kelet-közép-európai gazdasági fórumon. Ezt követően találkozik Schmitt Pál államfővel és Kövér László házelnökkel.

A kínai kormányfő látogatását megelőző pekingi sajtótájékoztatón Magyarországot a régióból Kína egyik legfontosabb - harmadik legnagyobb - kereskedelmi partnerének nevezték, és elhangzott az is, hogy Magyarország Közép-Kelet-Európa országai közül Kína legnagyobb importforrása.

A kínai kormányfő több mint 300 üzletemberrel és 110 fős médiakísérettel érkezett Magyarországra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×