eur:
400.5
usd:
367.39
bux:
74472.43
2024. október 15. kedd Teréz

A jegybank szerint ellentmondások vannak az MNB FB jelentésében

Több, tényekkel alá nem támasztott, félrevezető megállapítást tartalmaz a jegybank gazdálkodására vonatkozóan az MNB Felügyelő Bizottságának (FB) az Országgyűlés számára készített éves jelentése a jegybank közleménye szerint.

A jelentés - megismételve a korábban az MNB által már cáfolt, és félrevezetőnek nevezett adatokat, alaptalan gyanúsításokat és vádaskodásokat - félrevezeti az Országgyűlés képviselőit - hangsúlyozza a jegybank honlapján szerdán közölt dokumentum.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közleménye leszögezi: éppen ezért a jegybank levélben tájékoztatta Kövér Lászlót, a Magyar Köztársaság Országgyűlésének elnökét a valós tényekről és az MNB álláspontjáról.

A jegybanki közlemény ismerteti: az MNB felügyelő bizottsága 2011-7/I. számú határozatával jóváhagyta a testület Országgyűlésnek benyújtandó jelentését, a dokumentum ismerteti az MNB gazdálkodásával kapcsolatos alapvető tényeket.

Így azt, hogy az MNB működési költségei 2010-ben a tervezettet csaknem kétszeresen meghaladóan közel 1 milliárd forinttal, ezen belül a személyi ráfordítások 8,5 százalékkal, a banküzemi költségek pedig 4,8 százalékkal csökkentek. Mindezek után a beszámoló mégis úgy fogalmaz, hogy az MNB 2010-ben folytatott gazdálkodása több szempontból is kifogásolható.

Ezen kifogásokat a jegybank vezetése tényekkel cáfolta, a gazdálkodás valamennyi tárgybéli adatát, jogi és számviteli hátterét megosztva a felügyelő bizottság tagjaival - állítja a jegybanki közlemény.

Címlapról ajánljuk
Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Ha lesz is egyfajta megállapodás Kína és az EU között, annak ellenére az európai gépjárműipar elég nagy gondban van hosszú távon is – mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a növekedési kilátásokról, az inflációs veszélyekről és az amerikai elnökválasztás kockázatairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×