INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Bezárhat a patikák egyharmada - lapszemle

Infostart / InfoRádió
A Népszabadság szerint a patikák harmada bezárhat, ha hatósági árasak lesznek a gyógyszerek. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Budai Gyula vizsgálatot indított Fapál László lakásvásárlásai ügyében.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy a kormány 120 milliárd forinttal akarja csökkenteni a gyógyszerek állami támogatásának mértékét. Az Innovatív gyógyszergyártók egyesülete elutasít minden hatósági ár-csökkentési kísérletet, a Magyarországi Gyógyszergyártók Szövetsége pedig elvárja, hogy a befizetett válságadókat a kormány az egészségügyi bérekre fordítsa. Szakértők szerint bezárhat a patikák egyharmada, ha hatósági árasak lesznek a gyógyszerek, és ennek részeként az egészségbiztosító egységesen 20 százalékkal, jövőre 35 százalékkal kevesebbet fizet a gyártóknak a támogatott orvosságokért.

A Magyar Nemzet a Hír Tv-re hivatkozva azt írja, százmillió forintért vásárolt lakásokat két gyerekének Fapál László, a honvédelmi tárca vesztegetési ügyének vádlottja. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos vizsgálatot indított az ügyben.

Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere az Indexnek azt mondta, a kormány nehéz gazdasági helyzetet örökölt, de lehetett volna gyorsabb a Széll Kálmán-tervvel. Azt mondta, szűk körben zajlanak a döntések, és bár a kormány céljai egyértelműek, nem látni, hogy hogyan lehet azokat egyidejűleg megvalósítani.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy a jövőben az európai légitársaságoknak várhatóan nem kell korlátlanul etetniük, itatniuk és elszállásolniuk azokat az utasaikat, akik önhibájukon kívül nem tudnak gépre szállni. Az Európai Bizottság ugyanis felülvizsgálja azt az uniós előírást, amely az ilyen esetek minden terhét a vállalatok vállára teszi.

A Világgazdaság írása szerint egységes szakmai kártya bevezetésével könnyítené a más EU-tagállamban szolgáltatást nyújtó vállalkozók helyzetét az Európai Bizottság. A szakképesítés elismerésének adminisztrációját csökkentő tervezet annak a javaslatcsomagnak a része, amelyet a brüsszeli testület az egységes piac erősítése érdekében dolgozott ki.

A Portfolio.hu megkérdezte az irodabérleti piac releváns szereplőit, milyen tippeket, trükköket ismernek a bérlők csábítására, illetve megtartására. A portál szerint az úgynevezett "ösztönzők" tárháza végtelen, és akár minden egyes bérlő eltérő kedvezményeket harcolhat ki magának ugyanabban az irodaházban, vagy egyéb kereskedelmi ingatlanban.

Kapcsolódó hang

Lapszemle
 


Lapszemle
 


Gazdasági lapszemle
 


A címlapról ajánljuk