eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Mit tenne Tarlós István a Budapestre behajtó teherautókkal?

Levenné a traktorokat a fővárosból kitiltó táblákat, és módosítaná a tehergépjárművekre vonatkozó behajtási stratégiát Tarlós István. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje az InfoRádiónak elmondta: jelenlegi formájában nincs szükség a Parking Kft-re. A Fasori Református Óvodában tett látogatásakor a politikus a BKV talpra állításának szükségességéről, regionális menetrendek és tarifarendszer bevezetéséről is beszélt.

Tarlós István kérdésre válaszolva kijelentette: a BKV-t talpra kell állítani, mert egyebek közt lepusztult a járműparkja, és következetlenek a tarifaemelések.

A közlekedési vállalat adósságállománya majdnem 400 milliárd forint, a főváros összköltségvetése pedig 550 milliárd forint - mutatott rá.

A traktorokat kitiltó táblák ügyében a főpolgármester-jelölt úgy vélekedett: elhelyezésüket az Alkotmánybíróság is jogellenesnek ítélte, és amúgy sem létezik ilyen jelzés.

Ezen kívül pedig az intézkedés olyan antidemokratikus lépés volt, amely megmagyarázhatatlan. Az ilyen tábláknak nincs helyük a városban, ráadásul nagyon rossz hónapok emlékét idézik, ezért rövid időn belül el fogjuk távolíttatni - mondta el az InfoRádiónak Tarlós István.

A politikus a tehergépjárművek behajtási lehetőségeiről azt mondta, itt két fontos érdek ütközik: le kell bonyolítani a főváros áruszállításait, viszont csúcsidőben ellepik Budapestet a teherautók, amelyek a város közlekedésének súlyos akadályát jelentik. Ez az állapot fenntarthatatlan, ami ellen már régóta tenni kellett volna - jegyezte meg.

Tarlós István leszögezte: amint lehet, tárgyalóasztalhoz ülnek a fuvarozókkal, valamint a logisztikai cégek és az üzletek képviselőivel. A főpolgármester-jelölt szerint első körben arra lesz lehetőségük, hogy bizonyos időkorlátokban egyezzenek meg.

Miként a többi fővárosi rendelet, az idevágó intézkedés is csupán indulati alapon, ad hoc módon született. Bizonyos útvonalakról, kerületekből, illetve útvonalakról ötletszerűen tiltották ki a teherautókat. Ez azonban nem volt rendszerelvű megoldás - emlékeztetett.

A Parking Kft. jövőjéről Tarlós István úgy vélekedett: egyelőre az sem világos, hogy mi történt a cég háza táján, és annak is utána kell járni, hogy mennyire működött jogszerűen. Hozzáfűzte: nem hiszi, hogy a Parking Kft-re a jelenlegi formájában szükség lenne.

Ha a vizsgálat után kiderül, hogy nincsenek jogi problémák a vállalkozás korábbi tevékenységében, akkor az ott felhalmozódott szakértelmet szeretnék hasznosítani - mondta Tarlós István.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

A kilencvenes években tapasztalt mélypont óta folyamatosan nő a tojásfogyasztás Magyarországon, ezt a termék vásárlását népszerűsítő kampányok is segítik – mondta az InfoRádióban a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetség alelnöke, Pákozd Gergely.

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 18:29
×
×
×
×