eur:
388.93
usd:
361.81
bux:
68115.91
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Holnap délelőtt fogadja Sólyom László államfő Orbán Viktort

Holnap délelőtt 10 órakor fogadja Sólyom László államfő Orbán Viktort, a Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltjét. A Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatása szerint a találkozó után a résztvevők közös sajtónyilatkozatot tesznek.

Korábban a hivatal azt közölte: az államfő május 14-ére tervezi összehívni az Országgyűlés alakuló ülését. A tájékoztatás szerint a végleges időpontot Sólyom László akkor állapítja meg, ha megszületik a választások jogerős eredménye. A Fidesz elnöke tegnap azt mondta: a párt új parlamenti képviselőcsoportjának vezetésére Lázár Jánost, Hódmezővásárhely polgármesterét kéri fel, de az új kabinet összetételéről csak Sólyom László köztársasági elnök kormányalakításra vonatkozó felkérése és az egyeztetések megkezdése után nyilatkozik.

Az előzetes végeredmény alapján a Fidesz-KDNP-nek több mint kétharmados többsége lesz az új parlamentben; ez 263 mandátumot jelent. Az MSZP 59, a Jobbik 47, az LMP pedig 16 képviselőt küldhet az új Országgyűlésbe.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Hamarosan érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Hamarosan érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×