eur:
399.27
usd:
363.79
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Tízórás szavazásra készülhetnek a parlamenti képviselők

Várhatóan több mint tízórás szavazás lesz november 3-án a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító indítványokról - mondta a házbizottság ülése után az Országgyűlés szabad demokrata alelnöke. Világosi Gábor emlékeztetett arra, hogy a tavalyinál csaknem kétszer több - háromezret meghaladó számú - ajánlási pontról voksolnak a képviselők.

A politikus arról is beszámolt, hogy a jövő héten két napos ülés tart a törvényhozás. Az Országgyűlés az MSZP kérésére napirendre veszi a köztulajdonú társaságok takarékosabb működéséről szóló törvényjavaslatot, amely a többi között a fizetési plafon megállapítását is tartalmazza. Világosi Gábor kérdésére válaszolva elmondta: a Fidesz nem kérte az önkormányzati választásokra vonatkozó törvény módosításának sürgős tárgyalását, amely lehetővé tenné a Fővárosi Közgyűlés feloszlását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Újabb szociális támogatás ígéretével igyekszik szavazókat megszólítani Harris

Újabb szociális támogatás ígéretével igyekszik szavazókat megszólítani Harris

A demokrata elnökjelölt, Kamala Harris újabb javaslatot tett az egészségügyi ellátás kiterjesztésére, ezúttal az otthoni idősgondozás területén. Az alelnök a "gondozási gazdaság" fellendítését és az egészségügyi költségek csökkentését célzó erőfeszítései részeként ismertette tervét az ABC "The View" című műsorában adott interjújában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×