eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Holnap döntenek a romatámadások gyanúsítottjainak előzetes letartóztatásáról

Holnap dönt a romatámadások négy gyanúsítottjának előzetes letartóztatásáról a bíróság - közölte az országos rendőrfőkapitány. Bencze József a Magyar Televízió reggeli műsorában hangsúlyozta: tegnap hajnalban egy debreceni szórakozóhelyen megalapozott gyanú alapján fogták el a feltételezett elkövetőket, a rendőrség összesen 16 helyszínen foglalt le bizonyítékokat.

Az országos rendőrfőkapitány elképzelhetőnek nevezte, hogy nő a gyanúsítottak száma. A főkapitány megismételte: a rendőrség szerint a támadások hátterében rasszista indíték állhat.

Bencze József tegnap rendkívüli tájékoztatón jelentette be, hogy elfogták a hat halálos áldozatot követelő roma támadások gyanúsítottjait.

Azt mondta: a DNS-minta mellett több más bizonyítéka is van a rendőrségnek a férfiak ellen. A főkapitány akkor szólt arról is, hogy az egyik debreceni szórakozóhelyen elfogott gyanúsítottak valamennyien Hajdú-Bihar megyei lakosok, 28 és 42 év közöttiek.

Hozzátette: visszavonta a korábban felajánlott 100 millió forint nyomravezetői díjat, miután nem lakossági bejelentés, hanem a hatóságok nyomozása alapján találtak rá az elkövetőkre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×