INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Légkondi híján a menetszél hűti az utasokat a BKV járatain

Infostart / InfoRádió
Minden újabb járművén bekapcsoltatja a BKV a légkondicionálót a hőségriadó ideje alatt - mondta az InfoRádiónak Szilágyi Károly, a társaság szóvivője. A metrón, a HÉV-en, valamint a régi buszokon és villamosokon azonban csak a menetszél hűtheti az utasokat.

A BKV járatain 24 fok felett kell bekapcsolni a légkondicionálót, már amelyiken van - mondta az InfoRádiónak a fővárosi közlekedési társaság szóvivője, aki hozzátette: a Combino villamosokon automatikusan bekapcsolódik a hűtés, a Volvo buszokon pedig a diszpécser rendeli el és a járművezetők kapcsolják be.

A BKV járatain a légkondicionálónak köszönhetően a kinti hőmérséklethez képest 4-6 fokkal van hűvösebb - hangsúlyozta Szilágyi Károly, aki szerint így kellemes klímában lehet utazni, és nincs olyan hideg, hogy az megterhelje a szervezetet.

A BKV a nagy melegben a járművezetőknek a végállomásokon hűtött vizet biztosít - tette hozzá a szóvivő, aki azonban elmondta azt is: a BKV-nak sok olyan öregebb járműve van, amelyben nincs légkondicionáló berendezés. Ezeken nem lehet sem az utasteret, sem pedig a járművezetői fülkét hűteni, így marad a ablakok kinyitása és a menetszél.

Hanganyag: Sigmond Árpád


A címlapról ajánljuk