eur:
400.3
usd:
366.82
bux:
74228.4
2024. október 15. kedd Teréz

Egyre több szocialista érvel az előrehozott választás mellett

Már több szocialista politikus is elképzelhetőnek tartja az előrehozott választást. Szekeres Imre, Lendvai Ildikó és Tóth Károly sem zárta ki ennek lehetőségét.

Egyre több MSZP-s politikustól hallani: elképzelhető egy előrehozott választás, a jövő évi költségvetés elfogadása után. Elsőként Szekeres Imre, honvédelmi miniszter fogalmazta meg múlt hét pénteken a Hírszerzőnek adott interjújában, hogy az adótörvények és a jövő évi költségvetés parlamenti elfogadása után az MSZP-nek el kell döntenie, hogy akar-e még kormányozni.

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre fogalmazott úgy: nem tartja kizártnak, hogy a költségvetés elfogadása után befejezi munkáját a kormány.

Mint mondta, a válságkezelés ütemétől és ritmusától függ, hogy utána a kormánynak vannak-e még feladatai egy-két hónapra vagy már nincsenek. Ez érdemben a választás időpontját nagyon nem befolyásolja, ha kiszámítjuk a menetrendet.

Ezután a szocialista Tóth Károly, a közszolgálati televízió reggeli műsorában beszélt arról, hogy az MSZP-nek július 4-én ki kell mondania, hogy meddig kormányoz.

"Szerintem, ha az MSZP el akarja kezdeni a kilábalást egy új mentalitás irányába, akkor július 4-én ki kell mondania, hogy meddig kormányoz. Számomra a legutolsó elfogadható időpont az a költségvetés elfogadása" - fogalmazott a politikus.

A tisztújítás mellett várhatóan ez a kérdés is napirendre kerül tehát a szocialista párt következő kongresszusán, jövő hét végén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

Hogyan lehet lassítani az öregedés folyamatát? Hogyan lehet meghekkelni a biológiai óránk járását? Milyen életmód, gyógyszer, hatóanyag segíti ezeket a folyamatokat? Amíg ezt genetikai úton nem lehet megtenni, milyen egyéni megoldások vannak? Mivel élhet a hétköznapi ember és milyen dimenzióban járnak ezen a téren a milliárdosok? Látványos kísérletek, tudományos információk és gyakorlati tudnivalók keretében mutatták be a legújabb longevity trendeket a Medipredict konferenciáján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 15. 10:19
×
×
×
×