eur:
391.24
usd:
366.48
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Szerdán sztrájkolnak a Malév pilótái

Csak a Budapestről induló járatokat érintené a pilóták szerda délelőttre tervezett kétórás figyelmeztető sztrájkja - mondta az InfoRádiónak a Magyar Közforgalmú Pilóták Egyesületének elnöke. Óvári Tamás hozzátette: a céljuk nem a károkozás, hanem figyelemfelkeltés.

A pilóta szakszervezet június 10-ére, 11:40 és 13:40 óra között hirdetett figyelmezető sztrájkot azt követelve, hogy a légitársaság 30 százalékkal emelje meg a Q400-as típuson repülő pilóták jövedelmét.

A pilóták azt is követelik, hogy a Malév ne alkalmazzon külső munkatársakat helyettük.

A Malév vezérigazgató-helyettese szerint a pilóták tárgyalási pozíciója romlik, ha megtartják a kétórás figyelmeztető sztrájkjukat. Fehérvári Géza az InfoRádiónak elmondta: a munkavállalók több követelése a kollektív szerződéshez kötődik, amiről jelenleg nem tudnak tárgyalni.

Az egyetlen, jogilag helytálló követelésnek a 30 százalékos béremelést tartja a vezérigazgató.

A bérkövetelésnek a Malév nem enged, tekintettel a légitársaság nehéz helyzetére és az egész iparágat sújtó recesszióra - áll közleményükben.

A Malév arra kéri utasait, hogy időben érkezzenek ki a repülőtérre, a légitársaság menetrendjét nem fogja érinteni a figyelmeztető sztrájk.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×