eur:
389.3
usd:
362.72
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Wermer: Az emberek világos kimondták, nem erre akarnak menni

Az európai parlamenti választást a Fidesz nyerte, de a három mandátumot szerzett Jobbik is nagy sikerként értékelheti a voksolást - mondta az InfoRádióban Wermer András politikai stratégiai szakértő.

Az európai parlamenti választást a Fidesz nyerte, de a Jobbik is győzelemként könyvelheti el, hogy három mandátumot szerzett, ami egyfajta legalizáció számára, valamint belépés a következő országgyűlési választásokra - jelentette ki az InfoRádióban Wermer András.

A politikai stratégiai szakértő kiemelte: annak lehet örülni, hogy az emberek elmentek szavazni, és világos, érthető, egyértelmű véleményt mondtak. Ez világosan utat mutat, hogy nem erre akarnak menni az emberek, amit már egy népszavazáson is kifejeztek, és most mindezt megerősítették - tette hozzá.

Az emberek azt mondták meg, hogy olyan képviselőket szeretnének az EP-be, akik másként gondolkodnak, mint azok, akik az országot vezetik - hangsúlyozta Wermer András.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×