eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Több helyi népszavazás eredménytelen lett

Országszerte több helyi népszavazást is tartottak az európai parlamenti választással egy időben.

Az alacsony részvétel miatt érvénytelen és eredménytelen lett a főváros XVIII. kerületében tartott voksolás, ahol arról dönthettek a választópolgárok, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata a kerületben városőrséget hozzon-e létre.

Esztergomban szintén érvénytelen volt a vasárnapi helyi népszavazás arról, hogy az önkormányzati holding részvényeit lakossági tulajdonba adják, a szavazáson ugyanis csak 43 százalékos részvételt regisztráltak.

Balatonfűzfőn - 45,7 százalékos részvétellel - érvénytelen és eredménytelen lett a helyi népszavazás, ahol egy biomassza erőmű építéséről voksolhattak a választópolgárok.

Két hajdú-bihari település, Bedő és Körösszakál lakóinak szavazatai alapján azonban - az országban egyedülálló módon - társult önkormányzati képviselő-testülete lesz a jövőben a két községnek. Az eredményes népszavazás után 2010. január elsejétől a két település már az új társulásban működik együtt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×