eur:
389.39
usd:
362.7
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lejárató levél az LMP nevében - ki terjeszti?

Napok óta hamis lánclevél terjed az interneten "Az LMP válasza a liberalizmus vádjára" címmel, de ennek egy változatát pénteken az info@lehetmas.hu virtuális címről, az LMP sajtónyilatkozatának álcázva is kiküldték több sajtóorgánumnak - közölte pénteken a Lehet Más a Politika (LMP) szóvivője az MTI-vel.

A levélhez az LMP-nek semmi köze, ahogy a tartalmának sincs semmi köze a párt véleményéhez - mondta Rauschenberger Péter. Elmondása szerint az elküldött nyilatkozatot úgy küldték ki, mintha az egy LMP-s nyilatkozat volna. Külalakra annyira megtévesztő volt, hogy volt olyan sajtóorgánum, amelyik az anyagot közzé is tette - fűzte hozzá a szóvivő.

A levél tartalmát Rauschenberger Péter szennynek minősítette és az MTI kérésére nem kívánta kommentálni. Annyit mondott: a tartalma köszönő viszonyban sincs az LMP álláspontjával. "Ez a vödör alja" - fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, hogy tudják-e, kik állhatnak a háttérben, annyit közölt: "egy keveset tudunk róluk". A szóvivő úgy vélekedett, hogy forrófejű aktivisták állhatnak az ügy mögött. Szerepeltek a lánclevél küldői között olyanok is, akik az adott szervezetben "nem senkik" - tette hozzá Rauschenberger Péter.

Az LMP által hamisnak nyilvánított - a neten is elérhető - levél többek között olyan megállapításokat tesz, amely szerint az LMP nem liberális párt, az egészséges vidéki élet képviseletét tűzte ki célul, nem bátorítják a drogfogyasztást, illetve hogy az LMP nem híve az Amerika által dominált globális rendszernek.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×