eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Orbán: "Tegyünk pontot a hétéves kudarctörténet végére!"

Akár jobbról, akár balról kerülgetjük, valójában belpolitikai választásra készülünk - jelentette ki Orbán Viktor szerdán Székesfehérváron.

A város főutcáján, mintegy kétezer ember előtt, az ellenzéki párt vezetője azt mondta, hogy a június 7-i választás túlmutat az "európai kérdésen." A választáson arról is fogunk dönteni, "hagyjuk-e, hogy tovább uralkodjon rajtunk a Gyurcsány-Bajnai korszak", vagy eljött az a pillanat, amikor azt mondjuk, elég, lezárjuk ezt a korszakot, és új fejezetet nyitunk Magyarország történetében.

A magyarok mindenhol azt akarják, hogy ezt a korszakot zárjuk le - hangsúlyozta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy
a szocialistákkal szemben olyan egység jött létre az országban, amilyet még nem tapasztalt.

Mindenki, "korra, nemre, származásra, politikai nézetre és lassan már pártállásra való tekintet nélkül egyhangúan azt mondja, hogy elég". Tegyünk pontot ennek a hétéves kudarctörténetnek a végére, s kezdődjék valami más, ami esélyt és reményt tartogat a számunkra - hangoztatta a jelenlevők tapsától kísérve Orbán.

A baloldaliak "visszaosonnak a kertek alatt"


A pártelnök szerint ki kell deríteni "hányadán is állunk a magyar baloldallal". Az még mindig az elesetteket védő, szociálisan érzékeny emberek pártja, vagy "egészen más, a baloldalisággal (...) szögesen ellentétes?"

Úgy vélte, a kormányzatnak "arra nincs esélye, hogy a hátralevő néhány napban megszerettesse magát", de arra van tehetsége", hogy megossza a jobboldalt.

Ha a jobboldal nem érti meg, hogy a siker nyitja az egységen keresztül vezet, a végén "a baloldaliak fognak örülni". "Megosztanak bennünket, (...) s ők visszaosonnak a kertek alatt" - mondta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy vasárnap nem csak a győzelem értéke számít, hanem a részvétel is, mert más a politika súlya, más tények és tettek következnek egy magasabb, mint egy alacsonyabb részvételű választásból.

Nem érdemes folytatni a vergődést


Úgy fogalmazott, hogy a hatalmon levőkkel meg kell értetni, nem érdemes folytatniuk a "vergődést, mert minél tovább vergődnek és maradnak hatalomban, annál nagyobb lesz velük szemben a harag." Ezt kell megérteniük, s ez fog bennünket elvezetni az előre hozott választásokhoz - jelentette ki a jelenlevők nagy tapsa közepette.

"El akarom takarítani a romokat, felelősségre akarom vonni azokat, akik romhalmazt csináltak az országból, s hozzá akarok kezdeni az újjáépítéshez. Be akarom bizonyítani, hogy Magyarország többre képes annál, mint amit a kormány most mutat" - jelentette ki Orbán Viktor.

A kampánygyűlés kezdetén több székesfehérvári - egy fiatal, egy tanár, egy orvos, egy vállalkozó és egy iskolaigazgató - mondta el, mit gondol a jelenről, a jövőről, s miért tartja fontosnak a választásokat. Azt követően Cser-Palkovics András, a Fidesz városi elnöke, az önkormányzat polgári frakciójának vezetője és Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselőjelöltje fejtette ki gondolatait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×