eur:
386.96
usd:
355.89
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Több mint 300 riasztást kaptak a tűzoltók a vihar miatt

Reggelig országszerte 331 alkalommal riasztották a tűzoltókat a viharos időjárás miatt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: a viharok elsősorban az ország nyugati és déli megyéiben okoztak jelentős károkat. A legtöbb riasztást, 160-at Baranya megyéből kapták a tűzoltók.

Szentes György közölte: 276 esetben kidőlt fákat és leszakadt ágakat kellett eltávolítaniuk, a viharos szél 22 lakó-, vagy melléképület tetőszerkezetében okozott kisebb károkat, de ezek miatt senkinek nem kellett elhagynia otthonát.

A szóvivő tájékoztatása szerint a hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék néhány helyen pincéket, garázsokat, illetve mélyebben fekvő helyiségeket öntött el, több helyen pedig jégverés okozott jelentős károkat. Akadozott az áramszolgáltatás Zalaszentbalázson, ahol fa dőlt egy trafóházra.

Szentes György szólt arról is, hogy egy tűzoltó könnyebben megsérült a kárelhárítási munkálatok során.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Miközben az amerikaiak továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy fegyvereiket csak Ukrajna megszállt részein vethetik be orosz erők ellen, egy ukrán katona a The Telegraph-nak arról beszélt, hogy az ukrán seregek frusztráltak amiatt, hogy tétlenül kell nézniük Vlagyimir Putyin katonáinak felsorakozását a határövezet orosz oldalán, és így Harkiv el fog esni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×