eur:
385.97
usd:
354.62
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Kósa Lajos: Kapuzárási pánik van a szocialistáknál

A Fidesz alelnöke szerint kapuzárási pánik uralkodott el a szocialistákon az uniós fejlesztéseknél. Kósa Lajos debreceni polgármester az InfoRádió Eurokassza című műsorának azt mondta: a szocialisták minden pénzre le akarnak szerződni, gátlástalanul, úgy, hogy "az elvtársaknak jusson".

Verbálisan teljesen ki tudja sajátítani egy nagy párt az európai uniós támogatásokat. Aki felelős vezetőként olyan képtelenséget mond, hogy egy nemzeti program pártpolitikai, annak nincs helye a kormányban - mondta az InfoRádiónak Kósa Lajos.

A Fidesz alelnöke, Debrecen polgármestere Varju László sajtótájékoztatójára reagált; a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára azt mondta, hogy nem elbizonytalanítani kell az európai uniós forrásokra pályázó önkormányzatokat, civil szervezeteket és cégeket, hanem meg kell erősíteni őket abban, hogy a válság idején is folytatódjanak a beruházások.

Annyiban teljesen átpolitizált a fejlesztéspolitika Magyarországon, hogy kapuzárási pánik van a szocialistáknál, és minden pénzre le akarnak szerződni, hogy az - ha jó, ha nem - az elvtársaknak jusson - vázolta Kósa Lajos. Hozzátette: nem tudja, ez értelmes-e dolog vagy sem, de szerinte úgysem lesz belőle semmi, bár nem a szándék miatt, hanem azért, mert nem engedi az ország helyzete.

Debrecen polgármestere szerint az esetek 70-75 százalékában igaz az a kijelentés, hogy egy szocialista önkormányzat többet kap és nagyobb eséllyel pályázhat a brüsszeli támogatásokra. Ilyen mértékben igaz, hogy a szocialista kormány a hozzá közel álló önkormányzatoknak, tervezeteknek, pályázóknak kedvez, de ez nem azt jelenti, hogy a pénzek háromnegyedét is ők kapják - szögezte le Kósa Lajos.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×