eur:
389.68
usd:
362.13
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szakmai mulasztások történtek a "siófoki vonulással" kapcsolatban

Szakmai mulasztásokat állapított meg az enyingi romáknak tulajdonított tavalyi nyári siófoki felvonulással összefüggésben elrendelt belső rendőrségi vizsgálat. Az ORFK bűnügyi főigazgatója hangsúlyozta: a tavaly nyári esettel összefüggésben az országos rendőrfőkapitány kért vizsgálatot és rövidesen fegyelmi intézkedéseket tesznek.

Házi István szerint a rendőrség azzal követett el szakmai mulasztást, hogy nem pontosította a rendezvény célját, és nem állapította meg, hogy az megfelelt-e a gyülekezési törvény előírásainak.

Hiányosságnak nevezte azt is, hogy a résztvevők közül csak néhányat azonosítottak. A tavalyi nyári siófoki felvonulással összefüggésben Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter kérte Bencze József országos rendőrfőkapitányt a körülmények tisztázására.

Balázs Árpád, Siófok fideszes polgármestere korábban azt mondta: tudomása szerint a romák nyári siófoki felvonulása egyfajta reakció volt arra, hogy nem tudták kiterjeszteni befolyásukat a siófoki vendéglátósokra.

Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője akkor azt mondta: a felvonulásról készült felvételek alapján a férfiak sem bűncselekményt, sem szabálysértést nem követtek el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×