eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kuncze és a ciántabletták

Gyűlöletkeltőnek és elfogathatatlannak tartja a Fidesz Kuncze Gábor csütörtöki, az egyik kereskedelmi rádióban tett kijelentését, emiatt a frakció bojkottálja a rádiót. Répássy Róbert frakcióigazgató szerint kijelentésért nem csupán a műsort vezető Kuncze Gábor, hanem a rádió szerkesztősége, illetve az SZDSZ is felelős. Kuncze Gábor közleményben kért elnézést az elhangzottakért.

Bojkottálja a Klub Rádiót a Fidesz Kuncze Gábor csütörtöki kijelentése miatt. A szabad demokraták országgyűlési képviselője, korábbi elnöke az általa vezetett műsorban azt mondta: "nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek mint 10-15 évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon, ami természetesen nem megoldás".

A szabad demokrata politikus Dessewffy Tibor szociológussal, a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök támogatásával létrejött Démosz Magyarország elnökével beszélgetett.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója az InfoRádióban közölte: Kuncze Gábor kijelentését  sértőnek és elfogadhatatlannak értékelik, és az egész rádiót bojkottálják mindaddig, amíg az SzDSz-es politikus műsort vezet benne, és amíg a rádió vezetése nem kér bocsánatot az elhangzottakért.

A fideszes politikus szerint az SZDSZ vezetőinek, azaz Fodor Gábor elnöknek és Kóka János frakcióvezetőnek is el kellene határolódnia a kijelentéstől, amely szerinte hozzájárul a közbeszéd eldurvulásához.

Kuncze Gábor később közleményben kért elnézést, kijelentését pedig egy rossz mondatnak értékelte. "Vannak félremagyarázható mondatok. Tegnapi mondatom nem csak rossz volt, hanem félremagyarázható is. Elnézést kérek mindazoktól, akik az utólagos félremagyarázás kapcsán találkoztak ezzel a mondattal és felháborodtak. Beszélgető partnerem - Dessewffy Tibor - a műsor szünetében azonnal jelezte, hogy nem fogalmaztam helyesen. A felelősség kizárólag az enyém" - olvasható közleményében

Dessewffy Tibor szociológus nem kommentálta az elhangzottakat. A Démosz Magyarország honlapján megtalálható információk alapján az alapítvány célja, hogy a tudományos élet és a politikai döntéshozók között hídszerepet betöltve korunk társadalmi, gazdasági és politikai viszonyaihoz illeszkedő új módszereket, közpolitikai megoldásokat dolgozzon ki. Az alapítvány a kutatásokon és elemzéseken túl viták és konferenciák szervezésével is elő kívánja segíteni, hogy az érintett témák a társadalom középpontjába kerüljenek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×