eur:
388.85
usd:
361.41
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Az MDF és az SZDSZ is a Reformszövetség javaslata mellett

Az SZDSZ és az MDF is benyújtotta a parlamentnek azt az országgyűlési határozati javaslatot, amely a Reformszövetség programjának megvalósítására kéri fel a kormányt. A javaslatok házszabálytól eltérő tárgyalásáról várhatóan hétfőn dönt a házbizottság. Mindkét ellenzéki párt azzal indokolja a javaslatokat, hogy a kormány által tervezett lépések nem elegendőek a gazdasági válság érdemi kezeléséhez.

Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője megismételte: teljes egészében a Reformszövetség programját emelték át a javaslatukba. Az MDF azt indítványozza, hogy a határozat elfogadását követő 30 napon belül valamennyi jogszabálytervezetet nyújtsa be a kormány a parlamentnek.

A két párt előterjesztései egyebek mellett azt tartalmazzák, hogy a munkáltatói járulék 5 százalékra csökkenjen, a személyi jövedelemadó 18 százalékos sávjának felső határa 2009-ben 5 millió, 2011-től 15 millió forint legyen.

Néhány tartalmi kérdésben nem egyezik a két párt javaslata: míg az SZDSZ szorgalmazza, hogy 2010-től a jövedéki adók 10 százalékkal növekedjenek, addig erről nem szól az MDF.

Mindkét előterjeszto kezdeményezi hogy a kormány az országgyűlési határozat hatálybalépésétol számított 30 napon belül terjesszen elő törvényjavaslatot az állami kiadások azonnali csökkentéséről. A Reformszövetség 5 év alatt 2300 milliárd forinttal mérsékelné a kiadásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×