eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Jó hír: már csak néhány centi hó eshet

Már csak néhány centiméternyi friss hóra kell számítani kedden Magyarországon - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese az MTI-t. A fővárosban a tömegközlekedés rendben elindult, a közterület-fenntartó a hétfőinél több munkagépet küldött az utakra.

Kedden főleg a nap első felében várható havazás, leginkább az ország nyugati felében. Csak néhány centiméter hó eshet, nagyobb havazás csak foltokban fordulhat elő. Budapesten is 3-4 centiméternyi friss hóra kell felkészülni - mondta Vadász Vilmos meteorológus. Hozzátette: az esti órákban fagyni is fog, ami síkossá teheti az utakat

Szerdán már csak szórványosan lehet jelentéktelen mennyiségű csapadék. Csütörtökön azonban egy újabb csapadékrendszer éri el az országot, amely keleten havazást, nyugaton esőt hoz majd. Pénteken is többfelé valószínű eső, havas eső, havazás - mutatott rá a meteorológus.

Az Útinform tájékoztatása szerint a magyarországi fő- és mellékutak a csapadékos helyeken általában havasak, hókásásak vagy a letaposott hótól síkosak. A Dél-Dunántúlon Szentlőrincnél és a Tiszántúl északi megyéiben helyenként jegesek vagy jégbordásak mellékutak. Máshol vizesek vagy a megelőző sózás következtében nedvesek a közutak.

Az autópályák mindenütt jégmentesek. Általában vizes és sótól nedves burkolatok váltakoznak, de az M7-es Pest megyei szakasza és az M9-es autópálya havas, az M5-ös autópálya pedig Újhartyán közelében latyakos - tette hozzá az Útinform fődiszpécsere.

A Fővinform fődiszpécsere arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a budai utak egy része havas, latyakos. Nagyobb balesetekről nem érkeztek jelentések, kisebb koccanások és árokba csúszott autók azonban előfordulnak - tette hozzá Pongrácz Dániel.

A BKV járatai rendben elindultak a fővárosban, néhány perces késésekre viszont lehet számítani. A buszvezetőket arra kérték, hogy a megszokottnál is óvatosabban vezessenek - mondta a közlekedési társaság fődiszpécsere az MTI-nek.

Kedden reggel közterület-fenntartó 82 munkagépe dolgozott a főváros útjain, ez tizenkettővel több, mint egy nappal korábban. A nagy mennyiségű hó miatt kellett megerősíteni létszámot - mondta Horváth László, az FKF helyettes szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×