eur:
387.01
usd:
356.43
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Egy rendőr is volt a bárban, amikor megölték Cozmát

Egy szolgálaton kívüli rendőr tartózkodott a veszprémi Patrióta bárban február 7-én éjszaka a bűncselekmény elkövetése idején, három másik szolgálaton kívüli rendőr fordult meg az este során a bárban vagy az utcában - tudatta közleményben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kedd este.

A megyei főkapitányság ügyeletére - a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben - február 7-én éjszaka, a későbbi gyilkosság elkövetését megelőzően a veszprémi Patrióta lokálból bejelentés nem érkezett, ott a bűncselekmény elkövetését megelőzően szolgálatban lévő rendőr nem járt, rendőri intézkedés nem történt - olvasható a közleményben.

A szórakozóhelyen, illetve az előtte lévő utcában, az éjszaka folyamán négy, szolgálaton kívüli rendőr járt, akiket a nyomozóhatóság az ügyben tanúként hallgatott ki; közülük a bűncselekmény elkövetése idején egy szolgálaton kívüli rendőr tartózkodott "szórakozás céljából" - szögezi le a közlemény. Rámutat arra is, hogy a rendőr a "bűncselekménnyel kapcsolatban érdemi információval nem rendelkezett, az ott tartózkodásáról jelentést tett, az odaérkező rendőr kollégáknak felfedte rendőri voltát".

A közlemény szerint a bárban korábban tartózkodó "másik kolléga" fél órával az események kezdete előtt a szórakozóhelyről haza távozott, így "érdemi információval nem rendelkezett". Határozottan cáfolható, hogy őt bárki elküldte volna a szórakozóhelyről. A "másik két szolgálaton kívüli kolléga" egy közös társasággal, az utcai események időpontjában érkezett a helyszínre, s mindketten ott maradtak a szolgálatban lévő rendőrök megérkezéséig és az elsődleges intézkedésekig; tanúkénti kihallgatásuk megtörtént" - olvasható a közleményben.

A nyomozás és a vizsgálat jelenlegi szakaszában kizárható és cáfolható az a sajtóértesülés, hogy a szórakozóhelyen tartózkodó rendőr a roma társasággal érkezett, annak tagja volt, illetve a bűncselekmények elkövetésének éjszakáján, valamint azt megelőző időben biztonsági őrként dolgozott - szögezi le a főkapitányság közleménye.

főkapitányság közölte azt is, hogy a bűncselekmény elkövetésének időpontjában - ellentétben a sajtóhírekkel -, Veszprémben nem négy, hanem tizenegy rendőr volt közterületi szolgálatban. A bűncselekmény bejelentését követően pedig a megyei rendőr-főkapitányság "bűnügyi és közrendvédelmi állománya soron kívül berendelésre került".

A közlemény kitér arra is, miszerint a Patrióta lokál nevezetű szórakozóhelyről a közrendet és a köznyugalmat súlyosan megzavaró bűncselekményről vagy szabálysértésről az elmúlt egy esztendőben nem érkezett bejelentés a főkapitányságra. Ennek okán a Közterületek biztonságáért veszprémi társadalmi fórum 2008-ban "Biztonságos szórakozóhely" díjat adományozott a Patrióta lokálnak.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×