eur:
396.76
usd:
359.46
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Mindszenti tragédia: tagadja vétkességét a szentesi kórház

Nem vétkes a szentesi kórház annak a férfinak a halálában, aki április hatodikán Szentes felé félúton, a mentőautóban hunyt el, miután a hódmezővásárhelyi kórház orvosa tovább szállíttatta - mondta az InfoRádiónak a szentesi Dr. Bugyi István Kórház főigazgatója. Fenyves Ernő kiemelte: az orvos bent akarta tartani a férfit halála délelőttjén a szentesi intézményben, ám erre nem volt hajlandó.

A kórház belső vizsgálata szerint minden szabályosan, az előírásoknak megfelelően történt, és ezt az ÁNTSZ és az Egészségbiztosítási Felügyelet is megerősítette - mondta az InfoRádiónak a szentesi Dr. Bugyi István Kórház főigazgatója.

Fenyves Ernő kiemelte: sem a szentesi kórház, sem az illetékes orvos nem vétkes annak a mindszenti férfinak a halálában, aki április 6-án Szentes felé félúton, a mentőautóban hunyt el, miután a hódmezővásárhelyi kórház orvosa tovább szállíttatta.

A kórházigazgató szerint pontatlan és elfogult az elhunyt férfi testvérének véleménye, aki azt állította, hogy a szentesi kórház hibázott, amikor halálának délelőttjén a szentesi orvosok saját felelősségére hazaengedték a mindszenti férfit.

Jogszabályok határozzák meg, hogy milyen esetekben lehet valakit akarata ellenére a kórházban tartani, de a mindszenti férfi nem állt gondnokság alatt, nem volt közvetlen életveszélyben és tudata tiszta volt - hangsúlyozta Fenyves Ernő.

A kórházigazgató hozzátette: hallott róla, hogy a testvér perelni készül, de nem tudja pontosan, hogy a szentesi vagy a hódmezővásárhelyi intézmény ellen tesz jogi lépéseket. Fenyves Ernő szerint ennek az ügynek nem ebbe az irányba kellett volna haladnia.

Az illetékes orvos minden szükséges vizsgálatot elvégzett, és bent akarta tartani a férfit, ám ő erre nem volt hajlandó - közölte a Dr. Bugyi István Kórház főigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×