eur:
368.12
usd:
344.41
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Lezárt urna az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskolában az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Két kilométeres a sor a Bocskai úton

Órákig tarthat még a szavazás a 2-es számú budapesti választókörben, a XI. kerületben a Bocskai úton, ahol az átjelentkezők is leadhatják voksukat.

A sor végére este 7 órakor beállt az NVB munkatársa, utána már nem állhat be senki. A választási bizottság embere szerint két kilométeres a sor, és 3-4 óráig tarthat még a voksolás - írja a hvg.hu.

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke azt mondta:

tragikus a helyzet,

annak ellenére, hogy három teremben szavaztatnak, de várhatóan este tíz órára itt is befejeződik a szavazás.

Ebben a kerületben volt a legtöbb átjelentkező, 10 ezernél is többen jelentkeztek át ide.

Este fél 7-ig 73,96 százalékos volt a részvétel ebben a választókerületben, és az átjelentkezőknek is fenntartott körben 57,87 százalék voksolt.

Szintén sokan szavaznak Budapesten a VII. kerületi Kertész utcában (5496 szavazó a névjegyzékben), illetve a XIII. kerületi Kárpát utcában (8987 szavazó) - közölte az mno.hu.

A londoni az egyetlen külképviselet, amely nem tudott bezárni este 7 órakor. Itt 9700-an jelentkeztek szavazásra előzetesen.

A szavazókörök hivatalosan 19 órakor bezártak, azonban ahol a választópolgárok még sorban állnak, leszavazhatnak. Ameddig valamennyi szavazókör be nem zár, nem indulhat el az NVI eredményközlő rendszere - mondta Pálffy Ilona. Ez azt jelenti, hogy azok a szavazókörök, amelyek 19 órakor be tudtak zárni, elkezdik a szavazatok számlálását, és az eredményt rögzítik is a Nemzeti Választási Rendszerben, az azonban nem jelenik meg a nyilvános www.valasztas.hu oldalon.

Amikor valamennyi szavazókör bezárt, az NVI "élesíti" a szavazatösszesítő rendszert és az a nyilvánosság számára is megismerhető lesz. Ez azt jelenti, hogy nem "nulláról" indul az eredményközlés, hanem egyből az eredmények viszonylag magas fokú feldolgozottsággal jelennek meg a honlapon.

Címlapról ajánljuk
Tálas Péter: Putyin haláláig fog küzdeni, mert nem tehet mást
Aréna

Tálas Péter: Putyin haláláig fog küzdeni, mert nem tehet mást

Az ukránok számára egy nagyon sikeres ellentámadás hozhatja meg a béketárgyalásokat, míg az orosz ellencsapást a hiányos tisztikar is nehezíti – véli a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének igazgatója. Tálas Péter erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Kivárás az amerikai tőzsdéken is

Kivárás az amerikai tőzsdéken is

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×