eur:
392.98
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Lezárt urna az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskolában az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Két kilométeres a sor a Bocskai úton

Órákig tarthat még a szavazás a 2-es számú budapesti választókörben, a XI. kerületben a Bocskai úton, ahol az átjelentkezők is leadhatják voksukat.

A sor végére este 7 órakor beállt az NVB munkatársa, utána már nem állhat be senki. A választási bizottság embere szerint két kilométeres a sor, és 3-4 óráig tarthat még a voksolás - írja a hvg.hu.

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke azt mondta:

tragikus a helyzet,

annak ellenére, hogy három teremben szavaztatnak, de várhatóan este tíz órára itt is befejeződik a szavazás.

Ebben a kerületben volt a legtöbb átjelentkező, 10 ezernél is többen jelentkeztek át ide.

Este fél 7-ig 73,96 százalékos volt a részvétel ebben a választókerületben, és az átjelentkezőknek is fenntartott körben 57,87 százalék voksolt.

Szintén sokan szavaznak Budapesten a VII. kerületi Kertész utcában (5496 szavazó a névjegyzékben), illetve a XIII. kerületi Kárpát utcában (8987 szavazó) - közölte az mno.hu.

A londoni az egyetlen külképviselet, amely nem tudott bezárni este 7 órakor. Itt 9700-an jelentkeztek szavazásra előzetesen.

A szavazókörök hivatalosan 19 órakor bezártak, azonban ahol a választópolgárok még sorban állnak, leszavazhatnak. Ameddig valamennyi szavazókör be nem zár, nem indulhat el az NVI eredményközlő rendszere - mondta Pálffy Ilona. Ez azt jelenti, hogy azok a szavazókörök, amelyek 19 órakor be tudtak zárni, elkezdik a szavazatok számlálását, és az eredményt rögzítik is a Nemzeti Választási Rendszerben, az azonban nem jelenik meg a nyilvános www.valasztas.hu oldalon.

Amikor valamennyi szavazókör bezárt, az NVI "élesíti" a szavazatösszesítő rendszert és az a nyilvánosság számára is megismerhető lesz. Ez azt jelenti, hogy nem "nulláról" indul az eredményközlés, hanem egyből az eredmények viszonylag magas fokú feldolgozottsággal jelennek meg a honlapon.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×