eur:
391.25
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kampányhírek percről percre

A hajrájához ért a kampány az április 8-i parlamenti választások előtt. Folyamatosan frissülő cikkünkben megtalálja a legfontosabb szombati híreket.

2018.03.31. 16:52

Londonban szavaznának a legtöbben

Szombaton 16 órakor lezárult a külképviseleti névjegyzékbe vétel határideje. Az áprilisi országgyűlési választáson a Magyarország külképviseletein szavazók több mint 16 százaléka, csaknem 8800 választópolgár Londonban akarja leadni voksát.

2018.03.31. 16:51

Orbán Viktor: egyre többen érkeznek Európába más civilizációkból

Egyre többen érkeznek Európába más kultúrákból, civilizációkból és ezek az emberek másképpen is gondolkodnak, mint az itteniek - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aki Hollik István (KDNP) belvárosi 1. számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje társaságában látogatott el a Belgrád rakparti idősek klubjába.

2018.03.31. 15:29

Erdély legnagyobb futballsztárja a Fidesz mellett érvelt

Jobboldali politikai meggyőződését hangoztatta a Krónika erdélyi magyar napilap hétvégi számában közölt interjúban Bölöni László egykori világhírű labdarúgó, a belga Royal Antwerp FC jelenlegi szakvezetője.

2018.03.31. 15:27

Karácsony: a kormány csak hazudozni és megfélemlíteni tud

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint olyan kormánya van Magyarországnak, amely csak hazudozni és megfélemlíteni tud. Karácsony Gergely szombaton több, a Fidesz és a hozzá közeli médiumok által terjesztett, szerinte nem valós kijelentést is cáfolt, és elmondta azt, a jövő héten további bejelentések várhatók a választási együttműködésről, erről egyeztet még a demokratikus ellenzéki pártokkal.

2018.03.31. 13:12

Fidesz: Vona Gábornak azonnal le kell mondatnia helyettesét, Janiczak Dávidot

Dunai Mónika, a kormánypárt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten a közmédiának nyilatkozva úgy fogalmazott, Janiczak Dávid, a Jobbik alelnöke, Ózd polgármestere vállalhatatlan a nemi erőszakkal fenyegetés, a nőkkel szembeni stílusa miatt. Kiemelte, a kormánypárt, az ellenzéki politikusok és női civil szervezetek is kérték az elmúlt napokban, hogy a Jobbik mondassa le őt, de Vona Gábor mégis védi a védhetetlent.

2018.03.31. 12:34

Gyurcsány Ferenc elmondta, mikor lenne szerinte társtettes az ország

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a miniszterelnöknek képviselnie kell valamennyi magyar polgárt, nem listázhatja a vele szemben állókat, mert aki felhatalmazás nélkül, illegálisan adatokat gyűjt, az sérti a jogot, az emberi méltóságot és a magánélet szabadságát is.

2018.03.31. 12:27

Az LMP a kkv-kat támogatná

Az LMP a multinacionális vállalatok helyett a kis- és középvállalkozásokat (kkv) tekinti stratégiai partnerének, és a támogatásukra intézkedési tervet dolgozott ki - mondta Ungár Péter, az LMP országos elnökségének tagja

2018.03.31. 11:29

Fidesz: Hadházy Ákos földügyei felvetik a bűncselekmény alapos gyanúját

A Fidesz egyértelműnek tartja, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnökének földügyei felvetik a bűncselekmény alapos gyanúját.

2018.03.31. 09:14

Brazíliában és Argentínában szavazhatnak először a magyarok

Az áprilisi országgyűlési választáson a magyarországi lakóhellyel rendelkező, de a szavazás napján nem Magyarországon tartózkodó magyar állampolgárok 84 ország 118 magyar külképviseletén adhatják le majd voksukat.

2018.03.31. 09:10

Így lehet szavazni a külképviseleteken

A külképviseleti voksolásnak a magyarországi szavazáshoz képest több sajátossága is van, például az, hogy a külképviseleteken nem számolják össze a szavazatokat. A választók ugyanúgy a saját választókerületük jelöltjére és országos, illetve nemzetiségi listára szavazhatnak, mint a Magyarországon voksolók.

2018.03.31. 09:06

Délutánig kérhető a külképviseleti névjegyzékbe vétel

Szombat 16 óráig kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe az a választópolgár, aki április 8-án nem Magyarországon, hanem a 118 külképviselet valamelyikén kíván szavazni. A külképviseleten a választópolgár a lakcíme szerinti országgyűlési egyéni választókerület szavazólapján, valamint a pártlistás vagy - nemzetiségiként regisztrált választópolgár esetében - nemzetiségi listás szavazólapon szavazhat. Eddig több mint 53 ezren jelentkeztek a külképiseleti névjegyzékbe, négy évvel ezelőtt összesen 28 ezren szerepeltek benne.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×