INFORÁDIÓ
2021. április 14. szerda
Tibor

választás 2018

demokratikus koalíció

gyurcsány ferenc

Gyurcsány Ferenc elmondta, mikor lenne szerinte társtettes az ország

Infostart / MTI

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a miniszterelnöknek képviselnie kell valamennyi magyar polgárt, nem listázhatja a vele szemben állókat, mert aki felhatalmazás nélkül, illegálisan adatokat gyűjt, az sérti a jogot, az emberi méltóságot és a magánélet szabadságát is.

Gyurcsány Ferenc szombaton a csepeli Görgey Artúr téren tartott utcafórumot. Arra biztatta hallgatóságát, beszéljenek családtagjaikkal, barátaikkal, szomszédaikkal arról, hogy az országban változásért kiállt szinte minden, és nem lehet megengedni azt a fajta háborús hangulatot, amelyben a miniszterelnök csak az ország egyik részét akarja képviselni.

"A miniszterelnöknek képviselnie kell valamennyi magyar polgárt és tudomásul kell vennie, hogy az őt támogató polgárokon kívül vannak és mindig lesznek vele szemben állók. A szembenállókat nem listázni kell. Az, aki felhatalmazás, bírósági engedély nélkül, nemzeti veszélyt, nemzetbiztonsági veszélyt kiáltva illegálisan adatokat gyűjt, adatokat tárol, ezek bázisán politikai, jogi és egyéb eljárásokat indít el az igazságszolgáltatáson kívül, az nem csak jogot sért, hanem sérti az emberi méltóságot és mindannyiunk magánéletét" - fogalmazott a korábbi miniszterelnök.

Hangsúlyozta: amíg az alkotmányos szabályokat betartják, addig "semmi köze" a miniszterelnöknek ahhoz, hogy mit gondolnak és mit tesznek. "A miniszterelnök tartson távolságot a mi életünktől, nincsen hozzá köze" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc, aki szerint nem lehet megbékélni azzal, hogy a kormányfő egy-, két- vagy háromezer embert ellenségnek kiált ki.

"Nyilvántartanak, mert nyilván tartanak tőlünk, van is a rá okuk, mert az ország többsége már velük szemben van" - jegyezte meg.

A DK elnöke, aki a fórum előtt a csepeli piacon beszélgetett a járókelőkkel, azt mondta: a kormánypártok végtelenen cinizmussal és hihetetlen hatalmi arroganciával "három mondatot nem mondanak" az embereknek arról, hogy mire készülnek a választások után. Hangsúlyozta: az emberek életének legfontosabb gondjai nem Sorostól, nem Brüsszeltől, nem az ENSZ-től és nem a menekültektől jönnek, hanem például abból fakadnak, hogy kapnak- e tisztességes ellátást a rendelőben, kijön-e hozzájuk időben a mentő, vagy lesz-e felülvizsgálata a rokkantnyugdíjak rendszerének.

Kijelentette: soha a magyar történelemben "ilyen gazember, tolvaj kormánya nem volt Magyarországnak", azonban, ha az ország megengedi hogy "rablók üljenek tort fölötte", akkor akarva-akaratlanul, nem áldozat, hanem társtettes lesz. "Mi nem társtettesek akarunk lenni, hanem birtokba akarjuk venni a hazánkat tisztességgel" - tette hozzá.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018