eur:
393.27
usd:
366.82
bux:
66705.95
2024. április 25. csütörtök Márk

Gyurcsány Ferenc elmondta, mikor lenne szerinte társtettes az ország

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a miniszterelnöknek képviselnie kell valamennyi magyar polgárt, nem listázhatja a vele szemben állókat, mert aki felhatalmazás nélkül, illegálisan adatokat gyűjt, az sérti a jogot, az emberi méltóságot és a magánélet szabadságát is.

Gyurcsány Ferenc szombaton a csepeli Görgey Artúr téren tartott utcafórumot. Arra biztatta hallgatóságát, beszéljenek családtagjaikkal, barátaikkal, szomszédaikkal arról, hogy az országban változásért kiállt szinte minden, és nem lehet megengedni azt a fajta háborús hangulatot, amelyben a miniszterelnök csak az ország egyik részét akarja képviselni.

"A miniszterelnöknek képviselnie kell valamennyi magyar polgárt és tudomásul kell vennie, hogy az őt támogató polgárokon kívül vannak és mindig lesznek vele szemben állók. A szembenállókat nem listázni kell. Az, aki felhatalmazás, bírósági engedély nélkül, nemzeti veszélyt, nemzetbiztonsági veszélyt kiáltva illegálisan adatokat gyűjt, adatokat tárol, ezek bázisán politikai, jogi és egyéb eljárásokat indít el az igazságszolgáltatáson kívül, az nem csak jogot sért, hanem sérti az emberi méltóságot és mindannyiunk magánéletét" - fogalmazott a korábbi miniszterelnök.

Hangsúlyozta: amíg az alkotmányos szabályokat betartják, addig "semmi köze" a miniszterelnöknek ahhoz, hogy mit gondolnak és mit tesznek. "A miniszterelnök tartson távolságot a mi életünktől, nincsen hozzá köze" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc, aki szerint nem lehet megbékélni azzal, hogy a kormányfő egy-, két- vagy háromezer embert ellenségnek kiált ki.

"Nyilvántartanak, mert nyilván tartanak tőlünk, van is a rá okuk, mert az ország többsége már velük szemben van" - jegyezte meg.

A DK elnöke, aki a fórum előtt a csepeli piacon beszélgetett a járókelőkkel, azt mondta: a kormánypártok végtelenen cinizmussal és hihetetlen hatalmi arroganciával "három mondatot nem mondanak" az embereknek arról, hogy mire készülnek a választások után. Hangsúlyozta: az emberek életének legfontosabb gondjai nem Sorostól, nem Brüsszeltől, nem az ENSZ-től és nem a menekültektől jönnek, hanem például abból fakadnak, hogy kapnak- e tisztességes ellátást a rendelőben, kijön-e hozzájuk időben a mentő, vagy lesz-e felülvizsgálata a rokkantnyugdíjak rendszerének.

Kijelentette: soha a magyar történelemben "ilyen gazember, tolvaj kormánya nem volt Magyarországnak", azonban, ha az ország megengedi hogy "rablók üljenek tort fölötte", akkor akarva-akaratlanul, nem áldozat, hanem társtettes lesz. "Mi nem társtettesek akarunk lenni, hanem birtokba akarjuk venni a hazánkat tisztességgel" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×