eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Brazíliában és Argentínában szavazhatnak először a magyarok

Az áprilisi országgyűlési választáson a magyarországi lakóhellyel rendelkező, de a szavazás napján nem Magyarországon tartózkodó magyar állampolgárok 84 ország 118 magyar külképviseletén adhatják le majd voksukat.

Az amerikai kontinensen az időeltolódás miatt a magyarországi szavazás előtti napon, április 7-én lehet szavazni, helyi idő szerint 6 és 19 óra között. Így már szombaton megnyílnak a szavazókörök az Amerikai Egyesült Államokban (New York, Washington, Chicago, Los Angeles és San Francisco), Argentínában (Buenos Aires), Brazíliában (Brazíliaváros és Sao Paulo), Chilében (Santiago de Chile), Ecuadorban (Quito), Kanadában (Ottawa és Toronto), Kubában (Havanna), Kolumbiában (Bogota), Mexikóban (Mexikóváros) és Peruban (Lima). Az első szavazókör Brazíliában (Brazíliaváros és Sao Paulo) és Argentínában (Buenos Aires) nyílik majd.

A többi külképviseleten a magyarországi voksolás napján, azaz április 8-án, vasárnap helyi idő szerint 6 és 19 óra között lehet voksolni.

Azokon a külképviseleteken, ahol az időeltolódás a közép-európai időhöz képest -1 vagy -2 óra, a helyi idő szerinti 6 óra és a közép-európai idő szerinti 19 óra között lehet szavazni. Ez azt jelenti, hogy - bár helyi idő szerint reggel 6-kor kinyitottak a szavazókörök - Algírban (Algéria), Luandában (Angola), Dublinban (Írország), Rabatban (Marokkó), Londonban, Manchesterben és Edinburgh-ban (Nagy-Britannia), Abujában (Nigéria), Lisszabonban (Portugália), Tuniszban (Tunézia) az időeltolódás miatt helyi idő szerint csak este 6 óráig szavazhatnak. Accrában (Ghána) azonban csak helyi idő szerint 5 óráig lehet szavazni, mert itt az időeltolódás két óra a közép-európaihoz képest. Így lehet ugyanis csak biztosítani, hogy a magyarországi - 19 órai - urnazárást követően már sehol se lehessen szavazni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×