eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Befellegezhet a hazárdjátékoknak

Egy lépéssel közelebb került Pozsony a hazárdjátékok betiltásához. A városi képviselő-testület tudomásul vette a szerencsejátékok megszüntetéséért benyújtott petíciót, amelyet közel 140 ezer fővárosi lakos írt alá. A tiltakozók rámutattak, hogy Pozsonyban több játékterem és játékgép üzemel, mint ahány gyógyszertár van a városban.

Összesen 136 139 tiltakozó írta alá a hazárdjátékok megszüntetéséért 2015-ben elindított petíciót. Ivo Nesrovnal, Pozsony főpolgármestere elmondta, a képviselőkön múlik, mi lesz a város területén működő játéktermekkel és nyerőgépekkel.

 „A városi képviselők döntik el a következő ülésen, hogy hogyan alakul majd a szabályozás, illetve a szerencsejátékok betiltása. Én a petícióval összhangban járok el, vagyis abból indulok ki, amit mi, a tiltakozás aláírói, 136 ezer pozsonyi lakos akartunk, megszüntetni a hazárdjátékokat a főváros területén; a törvény értelmében a fogadóirodák kivételével” – nyilatkozta a polgármester.

 A testület a februári ülésen dönt a polgármester által benyújtott általános érvényű rendeletről. Nesorvnal szerint Pozsonyban elharapódzott a szerencsejáték, és az üzemeltetőknek termelt hasznot a város lakói sínylik meg. Tavaly 3 millió 150 ezer euró bevétele származott a városnak a szerencsejátékokból. Ha elfogadják a rendeletet, annak életbe lépése után már nem adnak ki új engedélyeket a szerencsejátékok üzemeltetőinek a fővárosban, a korábban kiadott licencek az eredeti határidőig érvényesek.

 A Szerencsejátékok Üzemeltetőinek Szövetsége a végleges rendeletre vár, de arra figyelmeztet, hogy az illegális üzemeltetők csak a megfelelő lehetőséget várják, és a tiltás után a csehországi példához hasonlóan itt is a feketepiacon folytatódik majd a szerencsejáték. Dominika Lukáčová, a szövetség szóvivője kifejtette, ha a magisztrátus a teljes tiltás helyett a szabályozást részesítené előnyben, akkor a jelenlegi 300 helyett mintegy 80 játékterem maradna a városban. Hozzátette, hogy az üzemeltetők bírósághoz fordulnak majd a tiltás által okozott bevételkiesés miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×