INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 22. vasárnap
Móric

pozsony

2019.07.22. 20:47

A budapestinél többet keres a pozsonyi, még többet a prágai

Három visegrádi ország – Magyarország, Szlovákia és Csehország – fővárosát összevetve kiderült, hogy Prágában a legmagasabbak a fizetések. Budapestet a cseh főváros mellett a szlovák is megelőzi – derült ki egy Szlovákiában elvégzett felmérésből.
2019.06.07. 07:17

Biztonságpolitikai szakértők szállták meg a szlovák fővárost

A pozsonyi Globsec a davosi és a müncheni fórum után a harmadik legfontosabb ilyen jellegű kezdeményezés. A szombatig tartó fórumra több mint 60 országból, mintegy 1300 meghívottat várnak. Köztük van Michel Barnier, az unió brexitügyi főtárgyalója, és ott lesznek a V4-ek külügyminiszterei, köztük Szijjártó Péter is.
2019.06.02. 16:47

Egy hónapig tartanak a Pozsonyi Magyar Napok

A hagyományos egyhetesről egy hónaposra bővült idén a Magyar Kulturális Napok programsorozat Pozsonyban. A Több mint szomszéd elnevezésű esemény hatodik évada június 3-án kezdődik és 27-ig tart. A programsorozat több pozsonyi helyszínen zajlik majd egyidejűleg. Az eseménysorozat célja, hogy a kortárs magyar kultúrát és képzőművészetet megismertessék a szlovákiai közönséggel.
2019.05.06. 19:10

Szijjártó Péter: napirendre kell venni az eurázsiai szabadkereskedelmi térség létrehozását

Az Európai Unió és a Keleti Partnerség államainak közös jövője, személyes kapcsolatok kiépítése, regionális biztonság és gazdasági kérdések képezték a visegrádi országok és a Keleti Partnerség külügyminiszteri találkozójának fő témáját. A Pozsonyban tartott összejövetelen Miroslav Lajčák szlovák külügyminiszter úgy fogalmazott, a V4 a Keleti Partnerség államainak erős ügyvédje.
2019.05.04. 13:13

Szlovákia várja az egész világot

Hoki-vb-nek ad otthont május derekán északi szomszédunk, modern, biztonságos, természeti és kulturális kincsekben gazdag országként kívánva mutatkozni.
2019.05.02. 09:40

Visszatért Pozsonyba az Uber

Az alternatív taxis szolgáltatás egyelőre csak a szlovák fővárosban érhető el, de a cég kelet-közép-európai regionális igazgatója szerint idővel a többi szlovákiai nagyvárosban is használható lesz újra az alkalmazás.
2019.02.22. 20:10

Hatalmas trágyakupacot öntöttek ki Pozsonyban a dühös szlovák gazdák

Szerdán egy órára lezárták Pozsony egyik hídját, péntek reggel pedig egy fuvar trágyát szórtak a feldühödött szlovák gazdák a földművelésügyi minisztérium és az Agrárkifizető Ügynökség fővárosi székháza elé - a szlovák mezőgazdaság állapotai ellen tiltakozva.
2019.02.07. 15:11

Orbán Viktor: nem olyan lesz az EU május után, mint eddig volt

Minden nagy döntéssel meg kell várni a májusi európai parlamenti (EP-) választást, az európai polgárok döntését - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a visegrádi országcsoport (V4) és Németország pozsonyi kormányfői találkozóján.
2019.02.07. 07:24

Különleges vendégük lesz ma a V4-eknek Pozsonyban

A szlovák fővárosban adnak ma találkozót egymásnak a V4-ek kormányfői és Angela Merkel német kancellár. A migráció mellett a tárgyalások fő témái az olyan projektek lesznek, mint az egységes piac, az euróövezet, a gazdasági és vámunió, illetve az unió költségvetése.
2019.02.01. 20:24

Elbocsátások a szlovák autóiparban

A négy autógyártó közül kettőben kénytelenek a fékre lépni, és elküldeni néhány alkalmazottat. A visszaesést a német gazdaság növekedésének lassulásával és néhány modell iránti kereslet csökkenésével magyarázzák.
2019.01.09. 06:21

Elítéltek is takarították a havat Pozsonyban

Másodfokúra emelte a hóriasztást Pozsonyban kedd délután a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet. Egymást érték a közúti balesetek országszerte, de az időjárás a légi közlekedésben is fennakadásokat okozott.
2018.11.29. 11:59

Orbán Viktor: "bonyolult tárgyalások lesznek"

A következő hétéves uniós költségvetésről bonyolult tárgyalások várhatók, de meg fognak állapodni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közmédiának Pozsonyban, amikor a Kohézió barátai csoport csúcstalálkozójára érkezett.
2018.11.29. 07:49

Pozsonyban tárgyalnak a Kohézió barátai

Peter Pellegrini szlovák kormányfő meghívására Pozsonyba látogat csütörtökön Orbán Viktor magyar miniszterelnök, hogy részt vegyen a Kohézió barátai nevet viselő csoport találkozóján. Az egyeztetésen az Európai Unió több tagállamának vezetője is jelen lesz.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018