eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád

Címke: pozsony (175 cikk)

Szlovákia: három százalék alatt maradt a magyar elnökjelölt
2024. március 25. 07:43
Szlovákia: három százalék alatt maradt a magyar elnökjelölt
Nem várt fölénnyel nyerte meg a szlovákiai elnökválasztás szombati első fordulóját Ivan Korčok korábbi külügyminiszter, rá szavazott a választópolgárok 42,5 százaléka. Peter Pellegrini a szavazatok 37 százalékával jutott be az elnökválasztás második fordulójába. Kettejük közül az lesz Szlovákia köztárasági elnöke, aki az április 6-i második körben több szavazatot szerez. Forró Krisztián, a Magyar Szövetség elnöke 2,9 százalékkal a negyedik helyen végzett az első fordulóban.
Fico: A Szlovákia és Csehország közötti kapcsolatok értékesek
2024. március 11. 20:21
Fico: A Szlovákia és Csehország közötti kapcsolatok értékesek
Juraj Blanár szlovák külügyminiszter a szlovák államfőválasztásba történő beavatkozásnak tekinti azt, hogy a cseh kabinet elhalasztja a Szlovákiával folytatott kormányközi konzultációkat. A Fico-kormány másik minisztere, a beruházási és régiófejlesztési tárcát igazgató Richard Raši pedig kijelentette, hogy a szlovák fél részéről semmi sem változik, és folytatni kívánják a csehekkel az együttműködést
A szlovákiai magyar elnökjelölt sem küldene katonákat Ukrajnába
2024. március 6. 19:55
A szlovákiai magyar elnökjelölt sem küldene katonákat Ukrajnába
Március 23-án köztársasági elnökválasztás lesz Szlovákiában, az első fordulóban pedig Forró Krisztián személyében magyar jelölt is indul. Az állami hírügynökségnek kedden adott interjújában a Magyar Szövetség elnöke egyebek mellett azt mondta, Szlovákia államfőjének erősebb jogkörei is lehetnének. Az ukrán helyzettel kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy teljes mértékben támogatja a humanitárius segítségnyújtást, de fegyverek és katonák küldését nem.
Pozsony ismét drasztikus döntést hozott, nem akar égbe lőni több tízezer eurót
2023. december 27. 10:06
Pozsony ismét drasztikus döntést hozott, nem akar "égbe lőni több tízezer eurót"
Idén elmarad az újévi tűzijáték és a fényfestés Prágában. A cseh főváros önkormányzata ehelyett úgy döntött, hogy újévi ajándékként a prágai lakosok kedvezményes áron tekinthetnek meg néhány nevezetességet. A szlovák főváros, Pozsony úgyszintén csatlakozik azokhoz a városokhoz, amelyekben ökológiai és gazdasági okokra hivatkozva nem rendeznek újévi tűzijátékot.
×
×
×