eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Trump lenácizta az amerikai titkosszolgálatokat

Az amerikai titkosszolgálatok állításai a nácik taktikáját idézik – ezt mondta Donald Trump megválasztott amerikai elnök arról az állítólagos dossziéról, amelyet a CIA és mások szerint az orosz biztonsági szolgálatok állítottak össze, hogy zsarolhassák Trumpot.

A pillanatig tartó békülés után ismét keményen nekiment az amerikai hírszerzőknek Donald Trump. A megválasztott elnök 9 nap múlva foglalja el hivatalát és a héten újabb botrányos kijelentések hangzottak el róla az orosz vezetéssel fenntartott viszonya miatt.

„Lehet, hogy a feljegyzést a hírszerzők adták ki. Ki tudja. Viszont hatalmas folt lesz majd a becsületükön, ha tényleg ők tették, mert egy ilyet soha nem lett volna szabad megírni és kiadni” – mondta a megválasztott elnök.

Az amerikai hírszerzés által idézett, de nem megerősített állítások azt sugalmazták, hogy Trumpot zsarolhatják Moszkvából, mert kompromitáló anyagokat gyűjtöttek össze róla.

Trump dühösen utasította el az állítást és nácik módszereihez hasonlította azt, amit hazája hírszerzési ügynökségei tettek az ügyben.

„Szégyen, hogy a hírszerzési ügynökségek hagyták, hogy hamis hírek szivárogjanak ki. Szégyen! Ilyet a náci Németország tett volna csak” – mondta sajtótájékoztatóján, ahol abban is megnyilvánult a haragja, hogy megválogatta: milyen médiumok kérdezhettek tőle. A CNN például nem.

Trump ugyan most első ízben elismerte, hogy orosz hekkerek törhették fel az amerikai Demokrata Párt levelezését, de álhíreknek nevezte a titkosszolgálatok róla szóló, meg nem erősített állításait – például azt, hogy néhány évvel ezelőtti oroszországi látogatásán prostituáltakkal szórakozott.

Sajtótájékoztatója során Trump nem volt hajlandó válaszolni arra, hogy kapcsolatban volt-e Moszkvával az elnökválasztási kampány idején.

Azt viszont megjegyezte: nem tudja, hogy jó kapcsolatai lesznek-e Putyin orosz elnökkel, de ha ő hatalomra lép, akkor valószínűleg az orosz vezető nagyobb tisztelettel viszonyul majd Amerikához.

Beszélt arról is, hogy tárgyalásokat kezd Mexikóval az általa beígért határkerítés építéséről és hogy visszavonja Barack Obama egészségbiztosítási törvényét.

Most is kijutott a kemény bírálatból egy ágazatnak – ezúttal az amerikai gyógyszergyártók kaptak, amiért külföldön gyártatnak és büntetlenül kérhetnek magas árat készítményeikért. Megjegyzései után a tőzsdén lefelé indultak meg az egészségügyi cégek papírjai.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×