eur:
388.35
usd:
360.31
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Szupergyors wifivel csábítja vissza vendégeit a Starbucks

Mobilrendeléssel és ultragyors wifivel akarja visszacsalogatni vendégeit Nagy-Britanniában a Starbucks. Az adóelkerülési gyakorlata miatt megtépázott hírnevű kávézólánc közel 45 millió eurót fektet be azért, hogy visszaszerezze vásárlóit.

A tudatos brit fogyasztók nem vették jó néven, amikor 2012-ben kiderült, hogy más cégekkel együtt a Starbucks kávézólánc is "kreatív adófizetési gyakorlatot folytatott" és gyakorlatilag elkerülte, hogy vállalati adót fizessen a brit államkasszának.

Az eredmény az volt, hogy vásárlók tömegei kezdtek elpártolni a Starbucks-tól, amely a 2008-as válság után már amúgy is kénytelen volt bezárni sok üzletét.

Hogyan lehet visszacsalogatni az elpártolt koffeinvadászokat a kávézókba? A cég brit ága szerint a fejlett kommunikációs technológiába való fokozott befektetésekkel.

"A fogyasztóra és az üzleteinkben nyújtott élményre összpontosítunk" - ismételte meg az ilyenkor szokásos PR-szöveget Kris Engskov a Starbucks regionális elnöke.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az okostelefont használó nemzedék még gyorsabb kiszolgálásra számíthat. Már a metróból kilépve vagy az ebédszünet előtt megrendelhetik a cappuccinót, hogy aztán a kávézóba érve felmarkolják azt.

A cég emellett arról akar híres lenni, hogy szupergyors wifi-hozzáférést biztosít majd ügyfeleinek.

Jelenleg néha akadozik az internet-hozzáférés a kávézólánc üzleteiben. Most milliókat fektetnek majd abba, hogy az átlagosan 40 percig tartó látogatás során a vásárlók a brit üzletekben elérhető, leggyorsabb wifi-elérést élvezhessék.

Azt, hogy a kávé és telefon jól kiegészíti egymást, azzal is próbálják sugallni, hogy drótnélküli töltő-alátéteteket építenek a pultokba, ahol a lemerülőfélben lévő telefonokat lehet majd életre kelteni.

A Starbucks partnerségre lép az online zenesugárzó Spotify céggel: a látogatók vagy a Startbucks lejátszási listáját hallgathatják vagy a kávézóban szerzett hűségpontokkal fizethetnek a zenéért.

"Radikálisan megváltozik a kávézó szerepe a világon. Az emberek egyre elfoglaltabbak és az életük nagy részét egy elektronikus eszközön keresztül élik" - magyarázta a cég regionális igazgatója a technikai fejlesztést.

Az is felmerült, hogy a Starbucks kávézókat nyithat a Lidl és az Aldi diszkont-élelmiszerboltokban. A regionális igazgató sietett megjegyezni: a cég sokkal több vállalati adót fizet, mint korábban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.

18 kínai-magyar megegyezés született - bejelentették a konkrétumokat

A külgazdasági és külügyminiszter számolt be azon fontosabb projektekről, amelyekkel kapcsolatban a kínai elnök és delegációjának budapesti tartózkodása idején megállapodást kötöttek. Reptéri gyorsvasút, olajvezeték, "szupergyors" határátkelőhely is létesül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×