eur:
389.05
usd:
364.09
bux:
68039.1
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mao unokája a gazdagok listáján

Nagyapja a Kulturális Forradalom, az osztályellenségek elleni fellépés értelmi szerzője és a modern Kína atyja volt. Mao Ce-tung unokája viszont a bűnös kapitalisták életét éli és felkerült az ország leggazdagabb embereinek listájára.

A kínai internetes fórumokon képmutatást emlegettek, amikor kiderült, hogy a 40-es éveiben járó Kung Tung-mej, a Kínai Kommunista Párt alapítója, Mao ce-tung unokája is szerepel az ország leggazdagabb lakosainak listáján. Igaz, a vagyonosok listáján nem jutott olyan előre, mint Mao a politikai vezetők között: mindössze a 242. helyen áll 815 millió dollárosra becsült vagyonával.

Az unoka a nagypapáról szóló és az "Új Vörös Kultúrát" propagáló művek eladásával alapozta meg karrierjét az általa alapított pekingi könyvesboltban. Előtte pedig az Egyesült Államokban tanult, a pennsylvaniai egyetemen.

Kung három gyermek anyja, amivel megsérti a kínai egy gyermek irányelvet.

A Twitter kínai megfelelőjén, a Weibón sokan adtak hangot haragjuknak, amiért a nő úgymond elárulta nagyapját, a "proletárforradalom nagy tanítóját".

"Mao elnök irányításával eltöröltük a magántulajdont, az unokája azonban hozzáment egy kapitalistához és három illegális gyereket szült neki" - írta egy kínai kormánytanácsadó megjegyzésében.

Kínában 30 évvel ezelőtt vezették be a városlakók nagy részére vonatkozó egy gyermekpolitikát és az utóbbi időben elhangozott, hogy lazíthatnak rajta.

Csen Tung-seng, Mao unokájának férje többek között egy biztosítócéget vezet, valamint egy aukciós ház és egy futárszolgálat tulajdonosa.

A kínai forradalmi vezetők gyermekei profitáltak a legtöbbet a Kommunista Párt gazdasági befolyása miatt, úgy, hogy pénzt csináltak jó kapcsolatrendszerükből.

Nem mondható el azonban ez Kína leggazdagabb emberéről. Csung Csinhu szerény betakarító-munkásként kezdte, mostanra azonban 11 milliárd dolláros vagyont halmozott fel, az ország egyik legnagyobb italcégének megalapításával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×